مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان با اشاره به اقدامات سازنده این سازمان در حوزه تالاب‌ها از بررسی‌های ژئوفیزیک و لرزه‌نگاری کم‌عمق در محدوده تالاب انزلی و اسکله‌های بندر خبر داد.

به گزارش ندای گیلان و به نقل از ایرنا، فرشید رمضانی با اشاره به بررسی‌های انجام شده در مورد رسوب‌شناسی، ژئوشیمی و رسوب‌های مانداب‌های ‌گیلان و ژئومورفولوژی و رسوب شناسی محدوده سواحل و تالاب‌های استان گفت: بررسی‌های انجام شده کمک شایانی به حیات تالاب‌ها خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در راستای توسعه اقتصاد دریامحور؛ شناسایی مواد معدنی دریایی را به‌عنوان یک تکلیف از برنامه هفتم توسعه دنبال می‌کنیم، اظهار کرد: بدین منظور شناسایی مواد معدنی دریایی، تولید اطلاع اطلاعات پایه فنی برای زیستگاه‌های ساحلی و مخاطرات طبیعی زمین شناختی در حوزه سواحل و دریاها در دستور کار قرار گرفت و این سازمان اقدام به تهیه نقشه‌های پایه و گزارش‌های تحلیلی در حوزه زمین شناسی و پایش مخاطرات طبیعی کرد.

وی فرسایش پذیری خاک، رخداد سیل، زمین لرزه، زمین لغزش، آلودگی‌های زیست محیطی، مطالعات فرونشست، زمین‌شناسی مهندسی و آب زمین شناسی را از جمله اقداماتی دانست که سازمان زمین شناسی دنبال می‌کند و افزود: از سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ سواحل استان تا محدوده کیاشهر تحت پوشش تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی در سه لایه رسوب‌شناسی، ژئوشیمی و ژئومورفولوژی قرار گرفت که اطلاعات آن به صورت کامل تهیه و در سایت پایگاه داده‌های علوم زمین قرار گرفته است.

رمضانی همچنین به انجام طرح مخاطرات سفیدرود در مساحت پنج هزار کیلومتر مربع توسط سازمان زمین‌شناسی و این اداره کل اشاره و عنوان کرد: آب زمین‌شناسی زیست محیطی، زمین‌شناسی مهندسی و شدت زمین لرزه منجیل-رودبار نیز با برداشت بیش از هزار و ۲۰۰ نمونه رسوب، خاک و آب از خشکی، دریا و چاه‌ها با بیش از ۲ هزار کارشناس- روز کار توسط سازمان زمین‌شناسی انجام شد و همچنان این طرح ادامه دارد.

وی تصریح کرد: نمونه‌ای از نقشه‌های تولید شده در حوزه زمین‌شناسی، ژئوشیمی و آلاینده‌های زیست محیطی سواحل استان نیز بر اساس آخرین استانداردها تهیه شده است.

مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی گیلان یکی دیگر از اقدامات در حوزه مخاطرات را تهیه نقشه موقعیت مکانی زمین لغزش حاشیه آزادراه رشت – قزوین اعلام کرد و گفت: این نقشه با استفاده از روش‌های نوین با دقت بسیار بالا از موقعیت گسل‌ها تهیه شد و در اختیار سازمان مدیریت برنامه‌ریزی و سازمان نقشه‌برداری برای توسعه ایستگاه های دائمی تعیین موقعیت ماهواره‌ای GNSS قرار گرفت.

وی اضافه کرد: سازمان زمین‌شناسی در گیلان پروژه‌های متعددی را در راستای عمل به وظایف حاکمیتی انجام و نقشه‌های پایه زمین شناسی را در مقیاس ۲۵۰ هزار و ۱۰۰ هزارم تهیه کرده‌است. این نقشه‌ها در اکتشافات معدنی، مطالعات لرزه خیزی، پهنه‌بندی خطر بلایای طبیعی، مطالعات زیست محیطی و برنامه‌ریزی و توسعه شهری و مکان‌یابی طرح‌های صنعتی و شهری به عنوان اطلاعات پایه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

رمضانی اظهار کرد: در حوزه اکتشاف نیز این سازمان برای پوشش کامل مطالعات اکتشافات ژئوشیمیایی و کانی سنگین تهیه نقشه‌های مقیاس ۱۰۰ هزارم را در گیلان را آغاز کرد و اکنون در استان و کل کشور این نقشه‌ها تهیه شده است؛ نقشه‌های ژئوشیمی در اکتشافات مواد معدنی بکار می‌روند که از ارتفاعات شسته شده و در آبراهه‌ها جاری می‌شوند؛ این تجمع‌ها دسترسی ما را به منشاء کانسارها فراهم می‌کند.

  • منبع خبر : ایرنا