دولت کنونی آمریکا قصد دارد طی روزهای آینده به دلیل آنچه «مجازات عواملِ سرکوب اعتراضات اخیر در ایران »، گفته شده تحریمهای وضع شده علیه «سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران» را مجدداً برقرار کند.

به گزارش ندای گیلان،جمعی از افسران بازنشسته ارتش آمریکا، اعضای کنگره و سفرای سابق واشنگتن در کشورهای خارجی متشکل از جمع ۵۲ نفره ای از کارشناسان امنیت ملی این کشور امروز دوشنبه با امضای نامه‌ای خطاب به «دونالد ترامپ» رئیس‌ جمهوری آمریکا از وی خواستند برجام را به مخاطره نیندازد.

در متن این نامه خطاب به ترامپ در این باره آمده است: اکنون و در آینده، آمریکا باید درباره برداشتن گام هائی که ممکن است برجام را به مخاطره بیندازد احتیاط کند؛ چرا که این توافق برای امنیت ملی آمریکا حیاتی است.

بر اساس اعلام رویترز، ترامپ قرار است در هفته جاری تصمیم خود را درباه ادامه تعلیق تحریم های ضد ایرانی اتخاذ کند.

تعلیق تحریم های ضد ایرانی آمریکا پس از توافق هسته ایِ ۱۴ جولای سال ۲۰۱۵ (۲۳ تیرماه ۱۳۹۴) موسوم به «برجام» توسط دولت وقت این کشور (باراک اوباما) و بر اساس توافق مذکور به انجام رسیده بود.

توهین و دخالت مقام آذربایجانی برای ایجاد آشوب در ایران

“قدرت حسن قلی اف” عضو مجلس ملی جمهوری آذربایجان ، رئیس حزب جنبش آزادی‌بخش جمهوری آذربایجان، مؤسس حزب جبهه خلق آذربایجان BAKCP در سال ۲۰۰۴ در مصاحبه با رسانه‌های آذربایجانی گفت: “به نظر من در سال‌های اخیر کاهش رشد اقتصادی ایران ریشه در مسائل و مشکلات اجتماعی جامعه دارد. در طول چند سال گذشته میزان حجم تولید داخلی ایران به‌اندازه دو برابر کم شده و از ۷۰۰ میلیارد دلار به رقمی در حدود ۳۸۰میلیارد دلار کاهش پیداکرده است که همین امر منجر به کاهش درآمد مردم و تشدید وضعیت بد اجتماعی جامعه ایران و اعتراضات مردمی شده است.”

این مقام آذربایجانی در دخالتی آشکار و توهین‌آمیز می‌گوید: «اتفاقات و حوادث ایران به این دلیل برای دولت جمهوری آذربایجان مهم است که در داخل مرزهای این کشور بیش از ۳۰ میلیون هم‌وطن ما در سرزمین مادری خود (آذربایجان جنوبی) زندگی می‌کنند. آذربایجان جنوبی امروز در داخل خاک ایران قرار دارد. در زمان آغاز اعتراضات در ایران من شاهد رویکردهای مختلفی از طرف مطبوعات بودم. بعضی نوشته بودند که ما نباید در مسائل و رویدادهای داخلی ایران دخالت کنیم ، ولی می‌توانیم به جنبش استقلال‌طلبی آذربایجان ایران پیوسته و یا آن را شروع کنیم.

بعضی‌ها نیز معتقد که این اعتراضات هیچ ربطی به هم‌وطنان آذری ما در ایران ندارد و آذری‌های ایران نظاره‌گر آن هستند. من این اظهارات را قبول ندارم. به نظر من سیاست یعنی مبارزه برای تغییر وضعیت موجود یعنی توانایی استفاده از وضعیت موجود. با توجه به واقعیت‌های موجود مردم آذربایجان ایران باید آن‌ها از این فرصت برای به دست آوردن هر چیزی که امکان رسیدن به آن وجود دارد استفاده کنند. آن‌ها هم باید همانند سایر ایرانی‌ها، برای رسیدن به دموکراسی تلاش کنند تا قانون بر جامعه حاکم شده و حقوق و عدالت اجتماعی تأمین شود. در چنین شرایطی آن‌ها می‌توانند از حقوق طبیعی ملی و انسانی خود بهره‌مند بشوند و بعد از آن به دنبال حقوق سیاسی خود باشند.

چندی است که رسانه ها و مقامات آذربایجانی توهین‌های آشکاری بر علیه مسؤولین جمهوری اسلامی از خود نشان داده‌اند و از سوی دیگر، اظهاراتی ابراز کرده اند که حاکی از دخالت در امور داخلی ایران است، به نظر می رسد افکار عمومی خواستار برخورد قاطع وزارت خارجه با سفیر و مقامات آذربایجانی هستند.

تصمیم «ترامپ» برای تحریم صدا و سیمای ایران

دولت کنونی آمریکا قصد دارد طی روزهای آینده به دلیل آنچه «مجازات عواملِ سرکوب اعتراضات اخیر در ایران »، گفته شده تحریمهای وضع شده علیه «سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران» را مجدداً برقرار کند.

به گزارش روزنامه گاردین، منابع آگاه اعلام کردند که دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا قصد دارد به بهانه «مجازات عوامل سرکوب اعتراضات اخیر در ایران »، تحریمهای پیشتر وضع شده علیه «سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران» را مجدداً اجرایی کند.

 

شایان ذکر است که سازمان صدا و سیمای ایران از سال ۲۰۱۳ تحت تحریمهای آمریکا قرار گرفت؛ اما هم «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین آمریکا و هم دونالد ترامپ جمهوریخواه هر ۱۸۰ روز یکبار فرمان «تمدیدِ تعلیق تحریمها علیه صدا و سیمای ایران» را امضاء کرده اند.

روزنامه گاردین به نقل از این منابع آگاه اعلام کرد که دونالد ترامپ قصد دارد در پایان ماه ژانویه، حکم تمدید تعلیق تحریمهای صدا و سیمای ایران را امضاء نکند.

یک منبع آگاه و نزدیک به حلقه تصمیم گیری در واشنگتن در ارتباط با تحریمهای صدا و سیمای ایران گفت که «ترامپ متقاعد شده است که تحریمهایی علیه بانک مرکزی ایران وضع نکند؛ اما در عوض سازمانهای معینی همچون شبکه رادیو و تلویزیون دولتی ایران را مشمول تحریم قرار دهد».

این منبع آگاه ادعا کرد: «این یک اقدام نمادین است و حامل پیامی قدرتمند به [حکومت] ایران بدون تحمیل مشقات بیشتر بر مردم ایران است!»

گفتنی است که با امتناع ترامپ از امضای فرمان تمدید تعلیق تحریمها علیه صدا وسیما، فعالیت این سازمان دولتی در خارج از مرزهای ایران از جمله فعالیت دفاتر آن در خارج از کشور، امکان خرید برنامه های تلویزیونی خارجی و همچنین پخش زنده و ماهواره ای برنامه ها با محدودیت مواجه خواهد شد.

به نقل از این منبع آگاه، «این احتمال نیز وجود دارد که تمام افراد وابسته به سازمان صدا و سیما که در خارج از ایران ساکن هستند، مشمول این تحریم قرار گرفته و حسابهای بانکی آنها به حالت تعلیق درآید».

جلسات امنیتی اسرائیل درباره حضور ایران در سوریه

تلویزیون دولتی رژیم صهیونیستی، کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی طی روزهای گذشته چند جلسه فوری در خصوص بررسی حضور ایران در سوریه برگزار کرده است.

گفته می شود آینده سوریه پس از پیروزی بشار اسد در جنگ با تروریستها و تثبیت شدن قدرت وی نیز یکی دیگر از مباحث مورد بحث در این کابینه بوده است.

تلویزیون دولتی رژیم صهیونیستی همچنین ماهیت مباحث مطرح شده در این کابینه را بسیار مهم و قابل توجه اعلام کرده است.

بر اساس این گزارش، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در تماس تلفنی با سران کشورهای جهان درخصوص ادامه حضور ایران در سوریه و لبنان هشدار داده است.

حمله به کاروان نظامی ترکیه در خاک سوریه

رسانه های سوری به نقل از منابع محلی اعلام کردند که کاروان نظامی ترکیه در غرب استان حلب سوریه مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفت.

به گزارش رسانه های سوری، افراد ناشناس روز دوشنبه به یک کاروان نظامی ترکیه که درحال عبور از نزدیکی روستای ‘زرزیتا’ در غرب شهر داره عزه بود حمله کردند.

این رسانه ها به نقل از منابع محلی اعلام کردند که در این حمله، یک موشک ‘آرپی جی’ به یکی از خودروهای ارتش ترکیه برخورد و آن را منهدم کرد.

 

نظامیان ترکیه پس از این حادثه به تیراندازی کور و هوایی اقدام کردند ولی رسانه ها تاکنون اطلاعاتی درباره خسارت های وارد شده به نظامیان ترکیه در این حمله منتشر نکرده اند.

این حادثه ساعاتی پس از ورود یک کاروان ارتش ترکیه شامل چند کامیون، نفربر زرهی و شماری نظامی به خاک سوریه از طریق روستای مرزی کفرلوسین انجام شد.

کمتر از ۱۵ کیلومتر تا فتح الفتوح در سوریه

نیروهای ارتش سوریه و جبهه مقاومت بعد از آزادسازی شهرک استراتژیک «سنجار» و روستاهای «کفریا المعرة»، «المتوسطة» و «خیارة» به فاصله کم‌تر از ۱۵ کیلومتری فرودگاه نظامی ابو الظهور واقع در شرق استان ادلب رسیده‌اند.

به گزارش منابع میدانی هم‌چنان پیشروی‌های نیروهای آزادیبخش در حومه شهرک سنجار ادامه دارد. ظهر امروز بعد از آزادسازی این شهرک و سه روستا در شرق آن، نیروهای ارتش سوریه پاکسازی بخش شرقی آن را آغاز کرده و تاغروب امروز موفق شدند روستاهای «صرع» و «صریع» در جنوب شرقی و شرق سنجار را از اشغال گروه‌های تروریستی آزاد کنند.

یکی از فرماندهان میدانی این عملیات در مورد پیشروی‌های امروز گفت: «ارتش سوریه با آزادسازی مهم‌ترین پایگاه القاعده در این منطقه یعنی شهرک سنجار، هم‌اکنون کم‌تر از ۱۵ کیلومتر تا فرودگاه ابوالظهور فاصله دارد. ما به تلاش‌های خود برای پیشروی ادامه خواهیم داد و به زودی شاهد آزادسازی این فرودگاه خواهیم بود.»

او در ادامه افزود: «ما روستای خیاره را به سرعت آزاد کردیم. گروه‌های تروریستی از هم‌گسیخته عمل می‌کنند و چیزی به سقوط کامل آن‌ها نمانده است.»

لازم به ذکر است که نیروی هوایی ارتش سوریه نیز با قدرت قابل توجهی مواضع گروه‌های تروریستی را بمباران می‌کند.

کویت میزبان نشست بازسازی عراق

خالد الجارالله معاون وزیر خارجه کویت از میزبانی نشست بین المللی از سوی این کشور ویژه بازسازی عراق از ۱۲ تا ۱۴ فوریه آینده با همکاری بانک جهانی و بخش خصوصی خبر داد.

وی افزود: ثبات عراق به مثابه ثبات کویت و منطقه است. این نشست با نشست های قبلی متفاوت است زیرا نشست توسعه ای است که زمینه را برای بخش خصوصی برای بازسازی عراق با مشارکت بانک جهانی فراهم می کند و تضمین های مطلوبی برای سرمایه گذاری ایجاد می کند.

معاون وزیر خارجه کویت احتمال داد که مشارکت فعالانه ای در این نشست شود.

نگرانی حکام سعودی از خشم مردمی

پایگاه خبری “هافینگتون پست عربی” در گزارشی به وضعیت اقتصادی عربستان و واکنش مردم به آن پرداخت و نوشت: عربستان درصدد است میلیاردها ریال برای کمک به شهروندان جهت مقابله با آثار مالیات بر ارزش افزوده و افزایش قیمت بنزین و خدمات هزینه کند. این تصمیم به کاستن از شدت خشم مردم کمک خواهد کرد.

به نوشته شبکه اقتصادی بلومبرگ، سیاست ریاضت اقتصادی عربستان  باعث شده است که سعودیها در شبکه های اجتماعی و برنامه های تلویزیونی از افزایش قیمت ها و اعمال 5 درصد مالیات بر ارزش افزوده روی بسیاری از کالاها انتقاد کنند.

از سوی دیگر، تصمیمات تازه شاه سعودی برای بالا بردن حقوق کارمندان لشکری و کشوری و پاداش به نظامیان درگیر در جنگ علیه یمن و اختصاص “یارانه گرانی” نشان می دهد که حکام سعودی با مشکل توازن برقرار کردن بین جلوگیری از بروز ناآرامی های مردمی از یک سو و اتخاذ گام های دشوار و ضروری از سوی دیگر روبرو هستند.

به گفته “جان پل بیگات” رئیس واحد تحقیقات شرکت “لایت هاوس ریسرچ” مستقر در دبی، نگرانی مسئولان سعودی از بروز این ناآرامی باعث شده است تا دولت سعودی در اجرای هرگونه تدابیری که می تواند برای خانواده های سعودی گزنده و دشوار باشد، با احتیاط شدید برخورد کند.

جالب توجه است که محمد الجدعان وزیر دارایی عربستان در پاسخ به سوالات مکرر برای تشریح علل افزایش قیمت ها و میزان تاثیر آن بر شهروندان سعودی در برنامه ای در شبکه تلویزیون رسمی عربستان با دشواری زیاد و چالش روبرو شد.

این نارضایتی به شهروندان عادی عربستان محدود نشده است؛ به گونه ای که دادستان سعودی اعلام کرد: دستگاههای امنیتی روز پنجشنبه گذشته 11 شاهزاده را که جلوی کاخ الحکم در ریاض در اعتراض به دستور شاه تظاهرات کرده بودند، بازداشت کرد.

اتحادیه اروپا از ظریف برای گفت‌وگو درباره ناآرامی‌های اخیر دعوت می‌کند

زیگمار گابریل وزیر خارجه آلمان می گوید که اتحادیه اروپا محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، را برای گفت‌وگو درباره اعتراضات اخیر ضددولتی که بسیاری از شهرهای ایران را فراگرفت دعوت خواهد کرد.

گابریل به تلویزیون “زی دی اف” آلمان گفت: “ما و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا (فدریکا موگرینی) توافق کرده‌ایم تا از وزیر خارجه ایران دعوت کنیم، که در صورت امکان هفته آینده خواهد بود.”

گابریل گفت: “ما به سرعت تاکید کردیم که از آزادی تظاهرات حمایت می کنیم و دولت باید از این (حق اعتراض) حمایت کند.”

وزیر خارجه آلمان گفت که آلمان و فرانسه “علیه تلاش ها برای ابزارسازی از مناقشه داخلی ایران هشدار داده اند.”

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران هفته پیش پس از پیام های دونالد ترامپ در حمایت از مردم ایران در توییتر نوشت: “امنیت و ثبات ایران به مردمش بستگی دارد، افرادی که -برخلاف مردم تحت حکومت رفقای ترامپ در منطقه- حق رأی و اعتراض دارند. از این حقوق که به سختی به دست آمده، حفاظت می‌شود و اجازه داده نخواهد شد که نفوذی‌ها با خشونت و تخریب به آن آسیب بزنند.”