اختصاصی// کاش با اعلام خط قرمز اعضای کابینه ، بر اعمال آنان نظارت می شد تا نیازی به برخورد به علت عملکرد اعضا کابینه نباشد. دوره دوم خصوصا دو سال پایانی دولت محمود احمدینژاد را باید به واکاوی نوعی تقابل دیکته شده و هدایت شده در زمینههای مختلف دانست.
ندای گیلان:اختصاصی// کاش با اعلام خط قرمز اعضای کابینه ، بر اعمال آنان نظارت می شد تا نیازی به برخورد به علت عملکرد اعضا کابینه نباشد. دوره دوم خصوصا دو سال پایانی دولت محمود احمدینژاد را باید به واکاوی نوعی تقابل دیکته شده و هدایت شده در زمینههای مختلف دانست.
اختصاصی :علی کریمی پاشاکی ـ از آن روزی که محمود احمدینژاد کابینه را خط قرمز خود نامید مدتها گذشته است. جمله ای که با تعجب از زبان کسی که ناظر بر اجرای قانون اساسی بود، شنیده شد. اگر رئیس جمهور سابق به پاکدستی کابینه خود همانگونه که بر زبان می راند باور داشت، باید می گفت: این دولت پاکدست است و من نسبت به تحقیق از دولتیان پیش قدم هستم. محمود احمدینژاد هرنوع تحقیق و بررسی نسبت به اعضای کابینه خود را –خط قرمز– اعلام کرد. کاش با اعلام خط قرمز اعضای کابینه ، بر اعمال آنان نظارت می شد تا نیازی به برخورد به علت عملکرد اعضا کابینه نباشد. دوره دوم خصوصا دو سال پایانی دولت محمود احمدینژاد را باید به واکاوی نوعی تقابل دیکته شده و هدایت شده در زمینههای مختلف دانست . در این نوشتار به 3 نفر از کسانی که به محمود احمدینژاد نزدیک بودند و در همان زمان در مضان اتهام قرارداشتند می پردازم :
1) محمدرضا رحیمی
محمدرضا رحیمی که با آن سخنان خود در جمع مدیران دیوان محاسبات که با حضور احمدینژاد برگزار شده بود، از دولت پاکدست وی یاد کرد که دیوان محاسبات به لحاظ پاکدستی اطرافیان وی دوره آرامشی خواهد داشت و نهاد مسئول تفریغ بودجه را در خدمت دولت معرفی کرد و بر پلههای نردبان ترقی پا گذاشت تا معاون اولی پیش رفت . اما در همان زمان هم سابقه قابل دفاعی نداشت و شد آنچه نباید می شد به اتهام مالی به مدت پنج سال باید در زندان بماند.
2) حمید بقایی
حمید بقائی 46 ساله که آقای محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه روز دوشنبه 18 خرداد گفت که بازپرس پرونده او را احضار و برای او قرار بازداشت صادر کرده است. حمید بقائی از یاران اسفندیار رحیم مشایی است زمانی که محمود احمدینژاد شهردار تهران شد و رحیم مشایی را به شهرداری تهران برد حمید بقائی رئیس دفتر مشایی شد وقتی که اسفندیار رحیم مشایی به ریاست سازمان میراث فرهنگی رسید، حمید بقایی را به عنوان معاون خود انتخاب کرد. در این پست بود که به جمع یاران نزدیک احمدینژاد پیوست. دوره دوم ریاست جمهوری محمود احمدینژاد بود که حمید بقایی به ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری رسید، ریاستی که معاونت رئیس جمهور هم محسوب میشد. دو سالی ریاست حمید بقایی بر این سازمان طول کشید، هرچند با شکایت شاکی خصوصی در دیوان عدالت اداری ، رئیس سازمان میراث فرهنگی یعنی حمید بقایی به 4 سال انفصال از خدمات دولتی محکوم شد، حکمی که در مرحله تجدید نظر نقص شد و این بقایی بود که تا سال 90 کماکان معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی باقی ماند، این تنها پست ثابتی نبود که حمید بقایی آنرا یدک میکشید در این سالها با حفظ سمت دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور، مشاور رئیسجمهور در امور آسیا، سرپرست نهاد ریاست جمهوری و درنهایت معاون اجرائی رئیس جمهور هم نصیب وی شد . ظاهرا در پست دبیری شورای عالی مناطق آزاد کشور است که پروندههای قضائی حمید بقایی شکل می گیرند، اگر در دولت اول احمدینژاد از غلامحسین الهام به عنوان ابوالمشاغل یاد می کردند، در دوره دوم ریاستجمهوری احمدینژاد این حمید بقایی بود که به ابوالمشاغل معروف شد. معاون اجرائی رئیسجمهور مشاور رئیسجمهور در امور آسیا، دبیر شورایعالی مناطق آزاد و پستهای اقتصادی دیگر حمید بقایی که از اسم – ایرانیان– برای فعالیتهای اقتصادی سود می برد . از دانشگاه ایرانیان گرفته تا دهکده ایرانیان در همین چند کیلومتری تهران اتوبان – ساوه تهران- از اکبر ترکان به عنوان عملکرد بقائی یاد می کنند ، فردی که می تواند کدهای پر رمز و رازی از عملکرد حمید بقایی را در اختیار مسئولان قرار دهد.
3) سعید مرتضوی
سعید مرتضوی هم به عنوان عضوی از حلقه یاران احمدینژاد در دوره دوم ریاست جمهوری او به این حلقه پیوست . وی هرچند با تأخیر به حلقه یاران محمود احمدینژاد وارد شد. بعد از وقایع سال 88 – اما به سرعت جای خود را در این حلقه پیدا کرد .جمله، کابینه خط قرمز من است را محمود احمدینژاد در فرودگاه و هنگام سفر خارجی وقتی که خبر بازداشت مرتضوی را شنید بر زبان آورد . سعید مرتضوی بود که محمود احمدینژاد رئیس قوه مجریه را تا مرز تقابل با دو قوه پیش برد. فیلم برداری و پخش آن به صورت مستقیم از رادیو و سپس تلویزیون آنهم در صحن علنی مجلس در حالی که علی لاریجانی ، رئیس قوه مقننه هم مانند میلیونها نفر شنونده و بیننده این عمل بود ، حادثه ای که تا همیشه در تاریخ مجلس خواهد ماند ، محمود احمدینژاد برای حفظ مرتضوی صندوق تأمین اجتماعی را به سازمان تبدیل کرد. وقتی دیوان عدالت اداری علیه مرتضوی که دیگر نه رئیس صندوق تأمین اجتماعی که با ارتقاء صندوق به سازمان بر روی کاغذ رئیس سازمان تأمین اجتماعی بود، و وزیر کار و رفاه به مجلس احضار و با استیضاح از کابینه خارج شد، آئین نامه سازمان را تغییر دادند تا سازمان تأمین اجتماعی از دایره اختیار وزیر رفاه که مجلس می توانست از او بازخواست کند خارج و درحوزه معاون اول رئیسجمهور قرار گیرد که معاونین رئیسجمهور به مجلس پاسخگو نمی باشند، همه این اقدامات تنها برای حفظ یاران بود البته با این بازداشتها نه خط قرمزی باقی نمانده بلکه گویا دیگرانی به صف و در نوبت باید پاسخگو باشند .
Saturday, 23 November , 2024