به گزارش ندای گیلان از رشت، اسماعیل نور صالحی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در اولین کارگاه « آموزشی اورژانس هوایی گیلان» با بیان این مطلب که اورژانس هوایی یکی از نقصانهای استان است، وجود اورژانس هوایی را در گیلان، لازم دانست.
نورصالحی با اشاره به انتقال اخیر دو قلبدهنده ( اهدایی) از استان گیلان به تهران، این اقدام مهم را در کمترین زمان توسط اورژانس هوایی،بسیار ارزشمند عنوان کرد.
وی در ادامه ایران را از نظر حوادث غیر مترقبه جزو ده کشور اول جهان و شش کشور اول آسیا ذکر کرد و افزود: در این باره اورژانس هوایی بسیار کمک کننده و حایز اهمیت است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان ضمن تشریح تاریخچه راهاندازی اورژانس هوایی در دنیا و ایران، ابراز امیدواری کرد برگزاری کارگاه آموزشی اورژانس هوایی در بالا بردن سطح دانش مترونها، پرستارها و پرسنل مرکز حوادث و فوریت های پزشکی گیلان بسیار مثمر ثمر است.
محمد سرور – رئیس اداره اورژانس هوایی کشور نیز ضمن قدردانی از همه عوامل دست اندرکار استان گیلان، اظهار داشت: امروز بعد از تلاش طاقت فرسای دو حوزه (مسئولان محلی گیلان و وزارت بهداشت)، یک فروند بالگرد به اورژانس گیلان اختصاص داده شده است که با تلفیق خدمات اورژانس زمینی و هوایی امید است ارائه خدمات بهتری را در این خصوص شاهد باشیم.
وی با اشاره به 42 پایگاه اورژانس هوایی در سطح کشور، تصریح کرد: وزارت متبوع مبادرت به ورود بالگردهایی از کشور آلمان نموده است، در حال حاضر هشت فروند از این بالگردها در سطح کشور، در حال فعالیت هستند.
سرور با اشاره به ضرورت ایجاد آمبولانس هوایی، یادآورشد: هزینههای ایجاد شده توسط حوادث ترافیکی، معادل 7درصد درآمد ناخالص ملی کشور است و ایران نوزدهمین کشور پهناور جهان است که با داشتن حدود 26 هزار کیلومتر جاده اصلی و بزرگراه، از لحاظ حوادث ترافیکی در ریف کشورهای پرحادثه قرار دارد.
وی ادامه داد: در هرسال، با بیش از نهصد حادثه پرتلفات روبرو هستیم که در همه این حوادث مداخله چند دستگاه آمبولانس به طور همزمان مورد نیاز بوده است.
وی زندگی عشایری و کوچ نشینی در غالب استانهای کشور، مشکل دسترسی به بیماران و مجروحان در روستاها، جاده های فرعی و روستایی، پراکنش بسیار وسیع و تنک بودن بافت جمعیتی، را از جمله ضرورت ایجاد آمبولانس هوایی عنوان کرد.
سرور در ادامه انتقال سریع تر بیماران، انتقال نیروی متخصص بر بالین بیمار، انتقال تجهیزات به مکان های مورد لزوم و پشتیبانی از ناوگان زمینی، امکان دسترسی به نقاط صعب العبور، مال رو و غلبه بر ترافیک، امکان ارزیابی اولیه منطقه آسیب دیده از آسمان در حوادث، هدایت و راهبری ناوگان زمینی برای دسترسی راحت و مسیریابی در حوادث بزرگ، استفاده از کادر درمانی ویژه و امکانات ویژه درمانی و حمایتی، شعاع عملیاتی وسیع، انتقال اعضا پیوندی، داروهای گران قیمت و غیر قابل ذخیره و کم مصرف اما حساس، خون و فرآوردههای خونی و آنتی دوتها را از جمله مزیتهای آمبولانس هوایی ذکر کرد.
پیمان اسدی – رئیس مرکز حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز برگزاری کارگاه آموزشی دوره روزه ” اورژانس هوایی گیلان” را مقدمه ای برای راه اندازی بالگرد (اورژانس هوایی) گیلان در طی شهریور ماه سال جاری ذکر کرد و افزود: پایگاه اورژانس هوایی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در فرودگاه سردار جنگل رشت، فعال خواهد شد.
وی با اشاره بر اینکه انتقال بیمار از نقاط دور استان به مرکز استان زمان بر است، بر ضرورت اورژانس هوایی در گیلان تاکید کرد و گفت: تمامی بیمارستان های تازه احداث گیلان از جمله بیمارستان پیروز لاهیجان، بیمارستان در حال احداث شهرستان تالش و بیمارستان های خصوصی قایم و پارس مجهز به پدفرودگاه بالگرد هستند.
رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه ضمن تقدیر از تلاش مسئولان دانشگاه و وزارت متبوع، یادآورشد: چهل و سومین پایگاه اورژانس هوایی کشور به زودی در گیلان راهاندازی می شود و اورژانس 115 گیلان نیز از خدمات هوایی بهره مند خواهد شد.
اسدی در پایان یادآور شد: مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی گیلان دارای ۴۷۴ نیرو، ۱۲۲ دستگاه آمبولانس، دو دستگاه موتور لانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس است.
در ادامه مطالب جامعی در خصوص گردش پذیر بودن و حادثه خیز بودن استان گیلان از سوی مهندس رضا اسلامی ،مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان ارائه شد.
کارگاه آموزشی« اورژانس هوایی» با حضور محمد سرو رئیس اداره اورژانس هوایی کشور، مدیران پرستاری بیمارستانها ، پرستاران و تکنسین های اورژانس 115 به مدت دو روز، چهارم و پنجم شهریور ماه سال جاری در سالن همایش مرکز آموزشی درمانی 17 شهریور برگزار می شود.
Monday, 25 November , 2024