محیط زیست کشور در نوروز امسال روزهای پرتلاطمی را گذراند. از وزش باد شدید در برخی مناطق کشور و آسیبرساندن به تاسیسات شهری گرفته تا آتشسوزیهای مکرر به دلیل رعایت نکردن نکات زیست محیطی توسط گردشگران و افزایش دما در شمال کشور. گونههای جانوری نیز در نوروز امسال از […]
محیط زیست کشور در نوروز امسال روزهای پرتلاطمی را گذراند. از وزش باد شدید در برخی مناطق کشور و آسیبرساندن به تاسیسات شهری گرفته تا آتشسوزیهای مکرر به دلیل رعایت نکردن نکات زیست محیطی توسط گردشگران و افزایش دما در شمال کشور. گونههای جانوری نیز در نوروز امسال از دست گردشگران جان سالم به در نبردند و متاسفانه یکی از گونههای رو به انقراض در تعطیلات عید جان باخت.
به گزارش ایسنا،
۳ فروردین ماه بود که سازمان هواشناسی با صدور دو اخطاریه نسبت به وزش باد شدید و طوفان در برخی مناطق کشور طی روزهای ۴ و ۵ فروردین ماه هشدار داد. در این اخطاریه آمده بود که به دلیل پیشبینی وزش باد گرم و افزایش دما، احتمال آتش سوزی در جنگلها به خصوص در استانهای گیلان و مازندران وجود دارد بنابراین به مسافران نوروزی توصیه شده بود که برای جلوگیری از خسارات احتمالی، از روشن کردن آتش و رها کردن آن در مناطق جنگلی خودداری کنند.
وزش باد شدید در برخی مناطق از جمله غرب کشور روی داد و سرعت باد حتی به ۸۰ کیلومتر در ساعت رسید و در روز ۴ فروردین سبب واردن آمدن خساراتی مانند فروریختن دیوارها، جابجایی داربستهای ساختمانی، تبلیغاتی و کانکسها، تابلوهای تبلیغاتی و شکسته شدن درختان شد.
فرار حیوانات از باغ وحش ارومیه
پس از این تند باد در روز ۵ فروردین پرویز آراسته – مدیرکل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی – خبر فرار برخی از حیوانات باغ وحش ارومیه را تایید کرد و گفت: تمامی حیوانات وحشی درنده در باغ وحش تحت کنترل هستند و هیچ خطری شهروندان ارومیه را تهدید نمیکند،همچنین به گفته وی دو قوچ ارمنی، چهار قلاده گرگ، یک بال کرکس و یک گربه وحشی از باغ وحش بیرون رفته بودند.
افتادن آتش به جان جنگلهای شمالی کشور
این تند باد خسارات دیگری نیز در پی داشت و سبب آتشسوزی گسترده در جنگلهای گیلان، مازندران و گلستان شد. بامداد ۵ فروردین مهدی ولیپور – مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گیلان – اعلام کرد که متاسفانه مناطق جنگلی سه نقطه سیاهکل، لاهیجان و شفت دچار حریق شدهاند. این آتشسوزی تا عصر همان روز ادامه داشت و به مناطق جنگلی لاهیجان نیز گسترش یافت و حتی سبب تخلیه برخی روستاهای نزدیک به محل آتشسوزی شد. آتشسوزی در جنگلهای گیلان تقریبا مهار شده بود که اینبار مناطق جنگلی گلستان، چالوس و مازندران درگیر آتشسوزی شدند که خوشبختانه تا غروب ۵ فروردین بیشتر این آتشسوزیها مهار شد.
مرگ گونه در حال انقراض به دست گردشگران
یکی دیگر از اتفاقات تلخ زیست محیطی در ایام نوروز مرگ یک سیاهگوش ماده به دست گردشگران منطقه لواسانات بود. سازمان حفاظت محیط زیست روز ۷ فروردین با اعلام این خبر اعلام کرد که این سیاهگوش همراه دو توله حدودا یک ساله خود در حال عبور از کنار رودخانه بودند که توسط گردشگران با سنگ مورد حمله قرار میگیرند. سیاهگوش مادر نیز برای دفاع از تولهها حمله کرد. گردشگران نیز با سنگ و چوب به جان حیوان افتاده و تولهها نیز فرار کردند. متاسفانه این سیاهگوش از جمله گونههای در حال انقراض بود و نتوانست از این حادثه جان سالم به در ببرد.
آتشسوزی اینبار در جنگلهای کهنه ده کجور
در روزهای گرم نوروزی و همراه با وزش باد گرم در شمال کشور، آتش اینبار به جان جنگلهای کهنه ده کجور واقع در نوشهر افتاد. این آتشسوزی متاسفانه حدود سه روز تا روز ۹ فروردین ماه ادامه داشت.
انتهای پیام
[ad_2]
Source link
Saturday, 23 November , 2024