وزیر راه و شهرسازی از حضور فرانسوی‌ها در توسعه سه فرودگاه مشهد، اصفهان و امام خمینی (ره) تهران خبر داد و گفت: برنامه‌ای برای خرید سوخو نداریم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عباس آخوندی اظهار داشت: وقتی ادعای رقابت با کل دنیا را داریم، باید صنایع ما قوی و بزرگ باشد، در حال حاضر میزان سرمایه ثبت شده شرکت‌های هواپیمایی 2 ایرلاین، به اندازه یک هواپیما هم نیست.

وی به بر لزوم توسعه و رشد ناوگان هوایی کشور تأکید کرد و گفت: ایرانیان سالانه 5 میلیارد دلار فقط به ایرلاین‌های خارجی پول بلیت می‌دهند، چون ناوگان داخلی ما توسعه نیافته است.

آخوندی به تصویب رقم حداقل سرمایه شرکت‌های هواپیمایی در هفته گذشته اشاره کرد و گفت: هر ایرلاینی که می‌خواهد در خطوط بین‌المللی پرواز کند، باید حداقل 650 میلیارد تومان کف سرمایه داشته باشد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: ایرلاین‌های کوچک باید یا ادغام شده و یا وارد بازار سرمایه شود و به هر حال تا 6 ماه مهلت دارند برای اقتصادی کردن خود و تأمین کفایت سرمایه تلاش کنند.

آخوندی با بیان اینکه هر شرکت هواپیمایی باید حداقل دو فروند هواپیما از خود داشته باشد، گفت: ایرلاین باید مدیریت مالی قوی داشته باشد و با سرمایه 5 میلیون دلاری نمی‌توان قرارداد یک میلیارد دلاری منعقد کرد.

وی گفت: اگر ایرلاین‌ها نمی‌توانند در این عرصه بمانند باید از صحنه خارج شوند و در بازار رقابتی این رقابت سازنده است که به نتیجه می‌انجامد، البته شرکت‌های هواپیمایی خارجی اجازه ورود به پروازهای داخلی ما را ندارند، اما امکان سرمایه‌گذاری فراهم است.

* فعلاً برنامه‌ای برای خرید سوخو نداریم

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه شرکت‌های هواپیمایی ما باید بتوانند تا سال آینده با خطوط هوایی منطقه رقابت کنند، گفت: 67 فرودگاه در کشور داریم که فقط 10 فرودگاه آن عملیاتی است که در این عرصه باید فرودگاه‌های درجه 2 و 3 نیز فعال شوند، بنابراین نیازمند هواپیماهای برد کوتاه نیز هستیم.

آخوندی بیان کرد: در مذاکرات با کشور ایتالیا توافق اولیه برای تأمین یکسری هواپیمای کوتاه برد انجام شد.

وی بیان کرد: دولت کمتر از صد فروند دیگر نیز هواپیما در آینده نزدیک تأمین خواهد کرد و با احتساب 118 فروند هواپیمای هما کلاً سهم دولت 218 فروند خواهد بود و حدود 282 فروند دیگر نیز باید توسط بخش خصوصی تأمین شود.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مذاکره‌ای برای خرید بوئینگ به صورت مستقیم فعلاً نداشتیم، گفت: ما قراردادهایی را منعقد کردیم که شرکت‌های هواپیمایی بزرگ دنیا این قراردادها را دارند، اما هنوز برای ورود هواپیماهای شرقی مجوزی صادر نکردیم.

آخوندی درباره خرید سوخو توضیح داد: این هواپیما اول باید خود را ثبت کند و مجوز پرواز بگیرد و بعد از آن خرید این هواپیما قابل بحث است، اما فعلاً مجوزی از سوی سازمان هواپیمایی کشوری در این باره صادر نشده است.

وی با بیان اینکه هواپیماهای نو، نیروهای جدید و خلبان‌های ماهر را می‌طلبد گفت: باید در دو سال آینده صدها نفر خلبان و کارمند را در این باره آموزش دهیم.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: البته باید مراکز تعمیر و نگهداری هواپیما را در منطقه راه‌اندازی کنیم، زیرا تهران بهترین نقطه تعادل طبیعی صنعت حمل‌ونقل هوایی در کشور بوده است.

آخوندی افزود: هر چه تعداد صندلی در هواپیما افزایش یابد باید رقابت نیز بیشتر شود و وقتی هواپیماهای جدید وارد شوند که مصرف سوخت کمتری دارند، نرخ تمام شده بلیت هم کاهش می‌یابد.

* برنامه افزایش ظرفیت فرودگاه امام به 90 میلیون مسافر در سال/ گام اول 45 میلیون نفر

وی گفت: در حال حاضر 7 فرودگاه برای نوسازی کامل در برنامه دولت قرار دارد که اصلی‌ترین آن فرودگاه امام خمینی (ره) است که 50 سال توسعه آن به تعویق افتاده است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ظرفیت فعلی فرودگاه امام 6 میلیون مسافر در سال است، گفت: در فاز یک توسعه این فرودگاه ظرفیت به 45 میلیون مسافر در سال می‌رسد.

آخوندی در تشریح جزئیات توسعه این فرودگاه در فاز یک گفت: ترمینالی با ظرفیت 3.5 میلیون مسافر در یک سال در این فرودگاه احداث خواهد شد، همچنین ترمینال در حال ساخت نیز با ظرفیت 5 میلیون مسافر تا پاییز سال آینده تکمیل می‌شود و به این ترتیب ظرفیت فرودگاه به 8.5 میلیون مسافر می‌رسد پس از آن ترمینال موجود را از عملیات خارج می‌کنیم و پس از بازسازی ظرفیت آن را به 12 میلیون مسافر در سال می‌رسانیم. همزمان ترمینال ایرانشهر با ظرفیت 30 میلیون مسافر 40 ماهه تکمیل می‌شود و با اجرای این سه اقدام ظرفیت فرودگاه امام در فاز اول به 45 میلیون مسافر می‌رسد.

وی بیان کرد: همزمان شهر فرودگاهی امام خمینی با 1500 هکتار اراضی وجود دارد که منطقه آزاد امام خمینی (ره) به منطقه بین‌المللی تأمین مالی منطقه تبدیل می‌شود ضمن آنکه منطقه ویژه اقتصادی 2500 هکتاری هم داریم. همچنین 10 هزار هکتار فضای فرودگاهی در این فرودگاه وجود دارد.

* توافق با فرانسوی‌ها برای توسعه سه فرودگاه امام خمینی (ره)، اصفهان،‌ مشهد

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: برنامه‌ریزی کرده‌ایم ظرفیت فرودگاه امام به 90 میلیون مسافر در سال برسد.

وی با بیان اینکه شرکت فرانسوی در یادداشت تفاهمی برای توسعه این فرودگاه با ما به امضا رسانده است گفت: باید ظرف سه ماه برنامه‌های شرکت فرانسوی برای توسعه فرودگاه امام را دریافت کنیم و پس از آن قرارداد به امضا می‌رسد.

آخوندی افزود: همچنین مقرر شده است فرانسوی‌ها بر توسعه فرودگاه مشهد نیز همکاری کنند در این راستا ترمینال طوس با ظرفیت 4.5 میلیون مسافر در فرودگاه مشهد توسعه می‌یابد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: همزمان توسعه فرودگاه اصفهان توسط فرانسوی‌ها انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه فرودگا‌ه‌های تبریز، اهواز،‌شیراز و بوشهر در گام بعد قرار دارند، گفت: درباره انتقال فرودگاه اصفهان و تهران گفت: به هیچ عنوان برنامه انتقال فرودگاه نداریم و اراضی آنها را هم برای ساخت مسکن در اختیار کسی قرار نمی‌دهیم.

انتهای پیام/ب

http://fna.ir/SKNF4V