فاصله ترامپ با رقبای درون حزبیاش چشمگیر است اما فاصله هیلاری کلینتون با «برنی سندرز» رقیب درون حزبیاش، چندان زیاد نبود. ترامپ که محبوبیت زیادی میان مردم آمریکا دارد کلینتون را به شکست در دور نهایی انتخابات وعده داد.
این استاد دانشگاه، در ادامه نوشت: «کریخوانی دو طرف در شب شنبه بزرگ (6 مارس)، نکته جالبی داشت.
زلیزر افزود: «اتفاقا، به نظر من بالادستیهای حزب دموکراتها میخواهند هیلاری نامزد نهایی آنها باشد چون به نظرشان حریف دانلد ترامپ میشود و در آن سوی قضیه هم مردم طرفدار جمهوریخواهان که نمیخواهند هیلاری رییس جمهور شود، به طرف ترامپ که به اندازه جمهوریخواهان محافظهکار نیست و در سخن گفتن هم هیچ ابا و ملاحظهای ندارد متمایل شدند چون او را حریف بسیار قدرتمندی برای کلینتون میبینند. به نظرم، کلینتون از دو چیز شانس آورده است. اول اینکه، اکثر طرفداران حزب دموکرات از وحشت اینکه سندرز نتواند حریف ترامپ شود به وی رای دادهاند و دوم اینکه، مردم آمریکا در دور نهایی از ترس اینکه ترامپ رییس جمهور شود به کلینتون رای بدهند. دموکراتها، از اینکه ترامپ را در اتاق بیضی (اتاق کار رییس جمهور) ببینند وحشت دارند. لذا، چندان مایل به سرمایهگذاری بر روی سندرز نیستند. این در حالی است که در نظرسنجیها، سندرز توانسته ترامپ را جا بگذارد اما رایدهندگان همچنان وحشت دارند که در صورت روبرو شدن سندرز با ترامپ، پیرمرد میانهرو خرد شود. موفقیتهای چشمگیر ترامپ در نظرسنجیها نه تنها دموکراتها که جمهوریخواهان و فراتر از آن نظام سیاسی آمریکا را به وحشت انداخته و علامتی معناداری برای آن محسوب میگردد. در واقع، عملا همین صعود چشمگیر بوده که موجب شده دموکراتها و طرفدارانشان، نگاه خود را بیشتر معطوف کلینتون کنند. مخالفان ترامپ معتقدند که با دستیابی او به کرسی ریاست جمهوری، با عنایت به تفکر و اخلاقش، باید منتظر درگیریهای خیابانی و افت منزلت و وجهه آمریکا در عرصه بینالمللی بود».
زلیزر نوشت: «یکی از ضرباتی که اخیرا به کلینتون و ستاد وی وارد شده، نظرسنجی صورت گرفته توسط شبکه خبری CNN در یکم مارس است که میزان مطلوب نبودن او برای رایدهندگان، 55 درصد بوده است. البته باز در مقایسه با ترامپ که درصد عدم محبوبیت وی 60 درصد بود، از اقبال بیشتری برخوردار بود (سند این نظرسنجی را میتوانید از اینجا دانلود کنید).
ترامپ هم از مسئله جنسیت بهترین بهره را میگیرید. کم نیستند مردانی که در آمریکا مایل نباشند که رییس زن بالای سر آنها باشد. ترامپ، به زنان در پستهای ریاستی عرصه چندانی نمیدهند و به همین دلیل میتواند رییس جمهور محبوب اینگونه مردان باشد. راستش، این روبرویی ترامپ و کلینتون، مرا به یاد «نبرد جنسیتها» در سال 1973 بین «بابی ریگز» و «بیلی جین کینگ» (بازی تنیس) میاندازد که در آن ریگز نبرد را واگذار کرد. ریگز یک تنیسور آماتور بود که در یک بازی غیررسمی به مناسبت تکریم برابری جنسی بازی را یک سوپراستار تنیس واگذار کرد. شاید در آخر این بازی انتخاباتی، ترامپ عرصه را به سوپراستار سیاست ببازد».
زلیزر در پایان نوشت: «شاید بتوان جنجالیترین بخش مناظرات ترامپ و کلینتون در دور نهایی را شایعات حول «بیل کلینتون» همسر هیلاری دانست. ترامپ گرچه خود درگیر شایعاتی در زندگی بوده است، اما از آنجا که قابل مقایسه با خرابکاریهای بیل کلینتون نیست، میتواند از این موضوع برای تهییج افکار عمومی بر علیه هیلاری استفاده کند. این اولین بار نیست که دو نامزد از یکدیگر برای صعود خود استفاده میکنند. در انتخابات 1960، «ریچارد نیکسون» سعی داشت که از جوان بودن «جان اف کندی» برای نشان دادن تجربه و تخصص خود به مردم استفاده نماید و کندی هم سعی داشت که از سن بالاتر نیکسون برای جلوه دادن رویکرد نوین خود به سیاست بهره ببرد که در آخر امر هم مردم آمریکا کندی را پسندیدند. یا همچنین، استفاده کارتر از ضعف عملکرد فورد در سال 1976 و بهرهگیری ریگان از ضعف عملکرد کارتر در 1980. به هر حال، با گذر زمان حس نفرت و رقابت در ترامپ و کلینتون افزون میشود اما یادمان نرود که این دو، رقبای پوششی خوبی برای یکدیگر هستند».
«لیزا بلکین» نیز مقالهای کاملا جانبدارانه برای «یاهو نیوز» در دفاع از حقوق نامزدهای انتخاباتی زن نوشت و فرهنگ ترامپ را خشن، نامودبانه، و تحقیرکننده دانست که همانا در جدال و رقابت با کلینتون و نامزدهایی چون کارلی فیورینا استفاده میشود. بلکین، ترامپ را متخصص توهینهای جنسی و جنسیتی دانست که البته به مذاق مردم مرد سالار آمریکا هم خوش میآید. او به نقل از کتاب «مایکل دی آنتونیو» تحت عنوان «هرگز کافی نیست: دانلد ترامپ و مسیر موفقیت» آورد: «دانلد ترامپ همین است. یک زنستیز. ظاهرا از جنس زن زخم خورده و حالا به بدترین شکل آن را تلافی میکند. گرچه وقتی بخواهد فردی را تحقیر کند،برایش زن و مرد ندارد اما بیشتر زنستیز است. برای او زنها دو دستهاند: آنهایی که با او موافقاند و آنها که نیستند».
در هر حال، باید به نظاره نشست و دید که تاجر نیویورکی که تا بدین لحظه هزینه بسیاری صرف تبلیغات و خریدن افراد قدرتمند کرده، با این حجم حملات رسانهای، راهی به دور نهایی پیدا خواهد کرد؟ و در صورت راهیابی به مرحله نهایی، آیا باید شاهد جنجالیترین مناظرات تاریخ آمریکا باشیم؟ و آیا میتوان روزی این مولتی میلیاردر عجیب در قامت رییسجمهور آینده آمریکا دید؟
Saturday, 23 November , 2024