مدیر مرکز سامانکده شهرداری رشت معتقد است تعداد گدایان در رشت به علت کمکهای مردمی به آنها بسیار زیاد شده است.
ندای گیلان:مدیر مرکز سامانکده شهرداری رشت معتقد است تعداد گدایان در رشت به علت کمکهای مردمی به آنها بسیار زیاد شده است.جواد اسماعیل پور مدیر مرکز سامانکده شهرداری رشت که هنگام دکتر محمد علی ثابت قدم به طرح این موضوع پرداخته توضیح داده که در زمینه کمک به متکدیان باید به شهروندان آموزشهای لازم داده شود. به گفته اسماعیل پور تنها به کمک این آموزش های اجتماعی می توان به عدم کمک های خیابانی نقدی به متکدیان امیدوار بود.در عین حال مدیر مرکز سامانکده شهرداری رشت هپیشنهاد طرح توسعه گرمخانه را ارایه داد و از همکاری شورا و مجموعه شهرداری در ارتباط به ساماندهی این افراد قدردانی کرد و با ارائه گزارش عملکردی ظرفیت موجود این مرکز را ۲۵ نفر عنوان کرد.
اسماعیل پور سال گذشته مجری طرحی با عنوان «محض رضای خدا کمک نکنید» در رشت بود. این طرح به صورت پایلوت در مدت سه ماه در شهر رشت اجرا شد.
گیلان امروز نوشت:او با بیان اینکه طبق قانون مجازات اسلامی تکدیگری به شرط حرفه برای کسب درآمد جرم محسوب میشود گفت: باید بین فقیر واقعی و متکدیان تفاوت قائل شد.و در نظام جمهوری اسلامی ایران برای کمک به نیازمندان دو سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) طراحی شدهاند.
در همان زمان این مددکار از جمع آوری تعداد ۵۵نفر متکدی از خیابانهای شهر رشت در مدت ۴۵روز خبر داد و افزود: ۴۵نفراز آنها پس از تشکیل پروندههای مددکاری به سازمانهای مرتبط ارجاع شدند.
درآمد روزانه ۱۰۰هزار تومانی متکدیان در رشت
اسماعیلپور مرداد سال گذشته درباره متکدیان سالمندی در رشت سخن به میان آورده بود که روزانه ۸۰تا ۱۰۰هزار تومان درآمد دارند.
مجری طرح پیشخوان مددکاری متکدیان شهر رشت با اشاره به تکمیل پرونده متکدیان جمعآوری شده، اظهار داشت: مددکاری متکدیان همزمان با طرح جمع اوری انجام میشود.
روحیه گداسازی و گداپروری برچیده شود
مشاور کارگروه شهر بدون متکدی شهرداری رشت با تاکید بر همکاری آگاهانه مردم در اجرای طرج جمع اوری متدکدیان تاکید کرده و گفته بود: یکی از بزرگترین چالشهای این طرح اگاهی مردم است. مردم باید بدانند که نباید به افراد متکدی کمک نمایند.
اسماعیلپور خواستار برچیدن روحیه گداسازی و گداپروری در گیلان شد و با اشاره به ذکر مصداقی در این خصوص گفت: یک گروه هشت نفره از کرمانشاه ماهی ده روز به گیلان سفر میکردند و در تقاطعهای اصلی شهر رشت مستقر میشدند و تا شب چیزی در حدود ۲۰۰هزار تومان درآمد داشتند. وقتی از آنها پرسیده شد که چرا گیلان را به عنوان محل گدایی خود انتخاب کردهاید، اظهار داشتند: برای اینکه مردم رشت دلسوز هستند!
اگر تبریز به عنوان شهر بدون گدا در سطح ایران شناخته میشد به این دلیل است که مردم آنجا یاد گرفتهاند که به هیچ فرد متکدی کمک نکنند.
تکدیگری در استان گیلان در مرحله هشدار است
وی مقوله اجتماعی تکدیگری در استان گیلان را در مرحله هشدار دانست و افزود: اگر مسئولان به این پدیده توجه نکنند در آینده شاهد معضلات بسیاری خواهیم بود.
محض رضای خدا کمک نکنید
وی از اجرای طرح «محض رضای خدا کمک نکنید» خبر داد و گفت: برای اجرای موفقیت آمیز این طرح نیازمند حضور آگاهانه مردم هستیم و آنها باید بین متکدیان و نیازمندان تفاوت قائل شوند و مانع سودجویی عدهای از راه تکدیگری شوند.
وی از تهیه بستههای فرهنگی برای افزایش اگاهی مردم خبر داد و گفت: هدف این است که مردم، دستگاهها و مسئولین با این معضل اجتماعی آشنایی بیشتری پیدا کنند.
در جریان بازدید دکتر محمد علی ثابت قدم شهردار رشت از مرکز سامانکده شهرداری رشت که مظفر نیکومنش رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت، علی بهارمست معاونت خدمات شهری شهرداری، علیرضا قانع مدیرعامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری و فاطمه قدیمی مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری هم حضور داشتند شهردار رشت خواستار گردآوری بانک جامع اطلاعاتی از وضعیت موجود، تعداد متکدیان و آسیب دیدگان سطح شهر شد تا در سریعترین زمان ممکن نسبت به ساماندهی آنها اقدام شود.
وی با بیان اینکه متکدیان، کارتن خوابها،بی خانمانها و معتادان پس از شناسایی، جمع آوری و طبقه بندی باید به سازمانهای مرتبط مانند بهزیستی، کمیته امداد،خانه سالمندان و غیره ارجاع داده شوند اظهار داشت:در نظر گرفتن هویت محله ای و مکان گزینی شرط اصلی در ایجاد سامانکده ها به شمار میآید و برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید هزینهها، مکان و میزان فضای مورد نیاز امکان سنجی شود وی افزود: متاسفانه تا کنون در مورد این مسئله برخوردها مقطعی بوده و اقدامات زیر بنایی انجام نشده است.
ثابت قدم افزود:برای برون رفت از مسئله مورد نظر میبایست برنامه ریزیهای زیر بنایی بلند مدت و منسجم انجام شود. همچنین در گام نخست باید به تجهیزات و امکانات زیرساختی مورد نیاز و ضروری سامانکده ها توجهی ویژه داشت.
شهردار رشت تاکید کرد: برای تحقق این مهم در امر ایجاد سامانکده ها و اجرای برنامههای بلند مدت اجرایی این طرح، میتوان در مراحل بعدی از ظرفیت بخش خصوصی و سازمانهای متولی مربوطه نیز به صورت مشارکتی با شهرداری بهره برد.
وی در ادامه بیان داشت: با برگزاری جلساتی با سازمانهای مرتبط در این امر مانند بهزیستی، نیروی انتظامی و کمیته امداد میتوان نسبت به مشارکت و یا واگذاری فضاهای موجود و بلا استفاده این سازمان ها و ارگانها برای ایجاد سامانکده ها اقدام نمود.
نیکومنش رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شهر رشت نیز در این نشست با آرزوی قبولی طاعات و عبادات همه روزه داران از مدیر و مجموعه کارکنان سامانکده قدردانی کرد و گفت: با توجه به موقعیت اجتماعی و بررسی وضعیت موجود، این سامانکده پاسخ گوی نیازها نیست.
وی پیشنهاد کرد مکانی با فضای مناسب که اهداف و چشم انداز آن حداقل برای ۱۵ سال در نظر گرفته شود برای ایجاد سامانکده مد نظر قرار گیرد و کلیه خدمات مشاوره، فرهنگی، ورزشی، آموزشی و غیره در آن گنجانده شود تا در افراد جمع آوری شده ایجاد انگیزه نماید.
عضو شورای اسلامی شهر رشت ادامه داد: هر دو ماه یک بار برگزاری جلساتی با سازمانها و نهادهای مختلف ضرورت دارد تا در آن وظایف همگان در محدوده مدیریتی خود مشخص شود و یاری رسان اجرای این طرح باشند.
وی با اشاره به اینکه در مرکز سامانکده رشت برخی از افراد جمع آوری شده از اهالی شهرهای اطراف نظیر صومعه سرا و غیره هستند، یادآورشد: شهرداری و نهادهای مربوطه در شهرستانهایی که متکدیان و افراد بی خانمان و معتادان آنها در این سامانکده نگهداری میشوند باید نسبت به ارائه امکانات و تجهیزات به شهرداری رشت کمک کنند.
بهارمست معاون خدمات شهری شهرداری رشت نیز در این نشست با بیان اینکه مرکز سامانکده شهرداری با پیگیریهای شورای چهارم راه اندازی شد گفت: مهمترین مسئله بعد از جمع آوری متکدیان ساماندهی آنان است که در این زمینه باید از امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مناسبی استفاده نمود و سرانه فضای مورد نیاز برای هر فردی که در سامانکده نگهداری میشود میبایست پنج متر مربع باشد.
وی در ادامه گفت: امید است در آینده نزدیک با همکاری استانداری، فرمانداری، کلیه سازمانها و ارگانهای مربوطه برنامههای اجرایی این طرح تحقق یابد و به شهرداری به عنوان تنها دستگاه اجرایی متولی این امر نگاه نشود و همه متولیان ساماندهی متکدیان، معتادان، کارتن خوابها و غیره بر اساس مقررات و وظایفی که در دستور کارشان در ارتباط با این موضوع قرار گرفته، در این زمینه همکاری لازم را با شهراری داشته باشند.
Saturday, 23 November , 2024