مدیرکل توسعه کسب و کار بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از برنامه حضور مایکروسافت و شرکت های بزرگ نرم افزاری در ایران خبر داد.
ندای گیلان : روح الله استیری در نشست خبری مشترک با مرتضی موسویان رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هومن حاجی پور معاون تشکل های اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، گفت: این شرکت ها همکار ایرانی خود را پیدا کرده اند البته از آنجا که شرکت مایکروسافت آمریکایی است، ملاحظاتی را در نظر دارد.
وی از برنامه حضور شرکت جمال دو در ایران خبر داد و اظهار داشت: قرار است این شرکت طی یک ماه آینده اقداماتی را آغاز کند البته شرکت ها تنها در صورت انتقال دانش و سرمایه می توانند با ایران همکاری کنند.
راه اندازی سایت فروش کالا نظیر علی بابا در ایران
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه آیا قرار است در ایران نیز سایت خرید و فروش آنلاین کالا همانند علی بابا که متعلق به کشور چین است، راه اندازی شود، ادامه داد: این سایت تا پایان سال جاری راه اندازی می شود و این سایت فروش، پس از راه اندازی کارکرد علی بابا را خواهد داشت.
استیری با بیان آنکه قرار نیست دولت در این زمینه اقدامی انجام دهد و بخش خصوصی باید در این بخش فعال شود، افزود: سایت دیجی کالا هم اکنون در ایران فعال اما قرار است در سال جاری فاز یک سایتی در این زمینه راه اندازی شود و اکنون در حال به روز کردن قیمت ها برای ارایه در این سایت هستند.
استیری خاطرنشان کرد: این سامانه به چهار زبان دنیاست و پس از راه اندازی در مراحل مختلف محصولات به آن اضافه خواهد شد البته ناگفته نماند که در برخی مناطق کشور همانند قشم سایت های فروش کالا راه اندازی شده و محصولات استان هرمزگان در آن توزیع و فروخته می شود.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا در جیتکس امسال بسته ها و طرح های قابل سرمایه گذاری به سرمایه گذاران خارجی ارایه می شود یا خیر، گفت: هدف ایران از حضور در نمایشگاه امسال جیتکس توضیح برنامه های حمایتی دولت در بخش های دانش بنیان و فناوری به سرمایه گذاران خارجی بود.
وی با بیان آنکه، پارک های فناوری فرصت سرمایه گذاری را برای سرمایه گذاران خارجی فراهم می کنند، ادامه داد: قرار است بسته ها و طرح های قابل ارایه به سرمایه گذاران خارجی در این حوزه طراحی و تدوین شود.
لزوم سیاست گذاری در فضای جدید شورای عالی فضای مجازی
مرتضی موسویان رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: ایران باید وضعیت سرویس دهنده های مختلفی را که تقاضای ورود دارند مشخص کند البته در سال گذشته این موضوع مطرح شد و مرکز ملی فضای مجازی نیز بررسی هایی را در این زمینه انجام داد.
وی اظهار امیدواری کرد که تصمیم گیری در این خصوص و نحوه فعالیت افرادی که خواستار ارایه سرویس های مختلف در ایران هستند، انجام و چگونگی و نحوه فعالیت های آنها مشخص شود، البته در این زمینه مذاکراتی با شرکت های فعال داشته ایم تا بتوانیم مصوبه را نهایی کنیم.
موسویان با تاکید بر لزوم سیاست گذاری در فضای جدید شورای عالی فضای مجازی، اظهار داشت: این امر می تواند به طورکلی وضعیت این بخش را روشن کند.
رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد نیز گفت: البته برای حضور شرکت های خارجی در ایران باید کمبودهای حمایتی از شرکت های داخلی را مدنظر قرار دهیم و توجه خاصی به این شرکت ها انجام شود ضمن آنکه این شرکت ها باید آموزش های لازم را برای فضای جدید داشته باشند.
برنامه جذب سرمایه گذاری خارجی به روز شود
در ادامه این نشست هومن حاجی پور معاون تشکل های اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در مورد بسته های مورد نیاز برای ارایه به سرمایه گذاران خارجی، اظهار داشت: به جای اینکه نگاه به بسته فرصت های سرمایه گذاری از سوی دولت داشته باشیم ابتدا باید سیاست های دولت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین شورای عالی فضای مجازی مشخص شود.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، وی ادامه داد: سیاست های کلان دولت و برنامه های راهبردی در این راستا باید مشخص شود ضمن آنکه برنامه جذب سرمایه گذاری خارجی را به روز کنیم.
حاجی پور با بیان اینکه، قانون جذب سرمایه گذاری خارجی فرصت لازم را برای سرمایه گذاران خارجی فراهم نکرده است، تصریح کرد: این قانون با انتظارات سرمایه گذاران فاصله دارد بنابر این زیرساخت قانونی در این بخش باید ایجاد شود تا بتوانیم بعد از این مرحله به بسته سرمایه گذاری خارجی ورود کنیم.
حاجی پور در خصوص راه اندازی سایتی نظیر علی بابا در ایران نیز گفت: البته انتظار می رفت قبل از این اقدام بخش خصوصی و دولتی به صورت فراگیر با یکدیگر همکاری کرده و ابعاد حقوقی و اجرایی این موضوع بررسی می شد.
وی با بیان اینکه، 180 تشکل ملی و 200 تشکل استانی در اتاق ایران حاضر هستند؛ اظهار داشت: بسیاری از آنها تولیدکننده هستند بنابراین به دنبال ایجاد سایتی همانند علی بابا با هدف رصد اقتصادی هستیم ./اقتصاد آنلاین
Sunday, 22 December , 2024