به گزارش ندای گیلان، غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت در مورد لایحه برگزاری رفراندوم های محلی که در حال حاضر در معاونت حقوقی رئیس جمهور در حال تدوین است،گفت: ما برداشت صحیح از رفراندوم نداریم و اشکال کار ما این است که در آخر کار اگر دلمان بخواهد یا نخواهد نتیجه را به مردم می گوییم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در گفتوگویی ادامه داد: ما باید در بعضی از مسائل نظر مردم را بپرسیم. این اتفاق در کشور ما نمی افتد و این کار بدی است.
نایب رئیس فراکسیون مستقلین با بیان اینکه ما باید متناسب با نظر مردم پیش برویم اظهار داشت: ممکن است برخی بگویند اگر قرار است نظر مردم در در برخی امور پرسیده شود پس چرا نماینده مجلس انتخاب می کنند؟ درست است وکیل انتخاب می شود که از طرف مردم در مسائل مختلف اظهارنظرکند و رای دهد ولی بعضی مواقع ما واقعا نمیتوانیم در برخی موارد عده ای به ما مراجعه می کنند و میگویند شما وکیل ما هستید وما نیز موکل شما هستیم اینجا رای منفی بدهید وعده ای دیگر می گویند شما وکیل ما هستید اینجا رای مثبت بدهید.
جعفرزاده افزود: ای کاش میشد ما در مسائل مهم به مردم مراجعه کنیم. مسائلی منطقه ای ومحلی است و نیازی به گستردگی آن نیست. برفرض مثال اینکه آیا این منطقه را پارک جنگلی کند یا نه؟ آیا در فلان منطقه از شهر آسایشگاه یا مدرسه ای ایجاد شود؟ اینجا نظر مردم آن منطقه و شهر مهم است.
وی اضافه کرد: در برخی کشورهای اروپایی منطقه ای است که مردم به توافق رسیدهاند که اصلا ماشین آنجا ورود نکند این تصمیم محلی است، ما هم نیاز به این گونه توافقات که در قالب رای گیری های محلی حاصل میشود داریم. جای این مسئله که ما در مسایل محلی نظر مردم را بپرسیم در کشور ما خالی است.
نماینده مردم رشت در خانه ملت تصریح کرد: هرچقدر حجم مشارکت در فرآیند تصمیم سازی افزایش یابد تصمیم گیری هم راحت تر و هم مقبول تر است. حجم مشارکت کنندگان افزایش می یابد نظرات اجماع می شود و آنکه نظر میگیرد راحت تر نظر میگیرد، مقبول تر است وجای دفاع نیز دارد، جایی این مسئله در کشور خالی است.
وی تاکید کرد: این لایحه بسیار خوب است که ما در مجلس از آن استقبال می کنیم دلیلی بر عدم استقبال مجلس نمیبینم چراکه این کار خوب و مثبتی است و باید آنرا حمایت کنیم.
جعفرزاده خاطر نشان کرد: ما باید به سمتی برویم که مجلس کمتر قانون بنویسد و در عین حال اجازات قانونی دولت از ما افزایش یابد ،مثلا نسبت ارائه طرح ها به لوایح ،یک به شش یا یک به هفت شود یعنی یک. طرح و هفت لایحه ،الان هشت طرح در مقابل یک لایحه داریم که اینها اشکال دارد و باید اصلاح شود.
Monday, 25 November , 2024