واکنش فعالان و چهره های سیاسی به استدلال های شورای نگهبان همچنان ادامه دارد.
به گزارش ندای گیلان،در ادامه واکنش ها به لغو عضویت سپنتا نیکنام از شورای شهر یزد، مجید انصاری معاون سابق رئیس جمهور خواستار مناظره با اعضای شورای نگهبان شد؛ درخواستی که با پاسخ منفی کدخدایی مواجه شد. از سوی دیگر، واکنش فعالان و چهره های سیاسی به استدلال های شورای نگهبان همچنان ادامه دارد.
انصاری: استدلال شورای نگهبان ناسازگار باقانون اساسی، مصلحت نظام و اصول اندیشه امام خمینی(ره) است
حجتالاسلام مجید انصاری عضو مجمع تشخیص و معاون سابق رئیسجمهور با انتقاد از موضع شورای نگهبان دراین باره برای مناظره با یکی از اعضای شورای نگهبان اعلام آمادگی کرد. وی در اینستاگرام خود استنادات و دفاعیات اعضای شورای نگهبان را موجب ضربه به اعتبار این نهاد دانست و نوشت: «مطالب مطرحشده ناسازگار با مبانی فقهی، قانون اساسی، مصلحت نظام و اصول اندیشه امام خمینی(ره) بود.»
در واکنش به این موضوع سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد: نظرات شورای نگهبان به دلیل این که فقهی و حقوقی است، قابل مناظره نیست. عباسعلی کدخدایی در گفتوگو با ایسنا افزود: این مسئله مانند این است که بخواهیم با مجلس بنشینیم و مناظره کنیم. این گونه موارد مناظرهپذیر نیست؛ زیرا نظر کارشناسی و فقهی و حقوقی است.
مهدی محمدی: دلخوش باید بود که شورای نگهبان اسیر جو نمی شود
در همین حال، مهدی محمدی فعال سیاسی اصولگرا در دفاع از شورای نگهبان در توئیتی نوشت: «دلخوش باید بود که شورای نگهبان اسیر جو نمی شود و پای حکم شرع می ایستد. تشخیص مصلحت متولیان دیگر دارد.»
انتقاد احمد توکلی از شیوه بررسی موضوع توسط شورای نگهبان
در مقابل احمد توکلی دیگر چهره اصولگرا ،شورای نگهبان را به ارائه توضیحات بیشتر درباره این مسئله دعوت کرد. وی در یادداشتی مفصل با اشاره به این که بی توجهی به حفظ مصالح خارجی نظام لطمه سنگینی به آبروی نظام میزند، تصریح کرد: اگر امری در مجلس محلی جایز نباشد، در مجلس ملی نیز جایز نیست و اگر بنا بر مصالح برای مجلس ملی پذیرفته شده است، هر مصلحتی آن جا در آن زمان مطرح بود، در این جا و امروز، آن مصلحت شدیدتر وجود دارد. به گزارش ایسنا، این نماینده ادوار اضافه کرد: پرسش بعدی این است که آیا صلاح نبود فقهای محترم موضوع را در مشورت با رهبری به جایی میرساندند و اگر باز بر سر نظرشان باقی میماندند، تمهیداتی رسانهای در نظر گرفته میشد تا پرسشها پیش از آن که از زبان دشمنان اسلام به گوش برسد، خود آقایان مطرح میکردند و پاسخ میدادند؟
مطهری: عضو شورای شهر صرفا از طرف مردم وکالت دارد نه ولایت
علی مطهری نایب رئیس مجلس نیز در یادداشتی در روزنامه اعتماد از استدلال های شورای نگهبان انتقاد کرد. وی سخن امام خمینی(ره) در مهر 1358 را که مورد استناد فقهای شورای نگهبان بود، متناسب با شرایط اوایل انقلاب دانست و با تأکید بر این که «این نوع برداشت از کلام امام خمینی(ره) نوعی جمود به ظاهر الفاظ است» نوشت: عضو شورای شهر صرفا از طرف مردم مسلمان و زرتشتی وکالت در این امور دارد نه ولایت و حکومت بر سرنوشت آن ها. اشاره علی مطهری به سخنی است که امام راحل تأکید دارند اعضای شورای شهر باید مسلمان باشند. نایب رئیس مجلس در انتهای یادداشت خود خطاب به اعضای شورای نگهبان می نویسد: «امیدوارم از این رویه که کیان نظام جمهوری اسلامی را تهدید میکند بازگردید و البته مجلس به وظیفه ذاتی خود در دفاع از ثبات قوانین و حقوق شهروندان عمل خواهد کرد. اگر قانونی را خلاف شرع میدانید باید به دولت و مجلس اطلاع دهید تا آن ها با ارائه لایحه یا طرح، آن را اصلاح کنند نه این که هر چند وقت یک بار راسا و با یک ابلاغیه، قانونی را لغو و انضباط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور را مختل کنید.»
عباس عبدی: حذف عضو زرتشتی شورای شهر یزد تبعیض است
در همین رابطه، مجمع مدرسین و محققین نیز در بیانیه ای از دیدگاه شورای نگهبان در این باره انتقاد کرد. عباس عبدی فعال سیاسی نیز با انتشار یادداشتی حذف عضو زرتشتی شورای شهر یزد را نوعی تبعیض دانست و از شورای نگهبان خواست تا متن مذاکرات در این باره را منتشر کنند. در روزهای گذشته علی لاریجانی رئیس کمیسیون شوراهای مجلس را مأمور رسیدگی به این مشکل کرده بود.
پرویز امینی: با یک تیر، چند نشان میتوان زد؟
پرویز امینی استاد دانشگاه و تحلیلگر اصولگرا نیز در کانال خود نوشت: قول مشهور این بود که با یک تیر تنها میتوان دو نشان زد اما برخی طرفداران جمهوری اسلامی مثل مورد سپنتا نیکنام، نشان دادند میتوان با یک تیر، پنج تا شش نشان زد و باور به فقه و توانایی او را در حل مسائل، تضعیف کرد، مردمسالاری را که محصول روند چهل ساله نظام و نتیجه هزینههای سنگین این سالهاست، خدشهدار کرد، شورای نگهبان را در ذهنیت عمومی در برابر افکار عمومی و جامعه و مردمسالاری نشاند…».
Sunday, 24 November , 2024