به گزارش ندای گیلان،مهندس علی درجانی در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به آغاز کشت بادام زمینی در خصوص وضعیت کشت این محصول در استان گیلان گفت: سطح زیرکشت بادام زمینی در استان گیلان حدود ۳۰۰۰ هکتار و تولید غلاف آن نیز حدود ۱۲ هزارتن با تعداد ۵۰۰۰ بهره بردار، است.
وی اذعان کرد: ارزش اقتصادی این محصول در پیک عرضه بالغ بر ۲۰۰۰ میلیارد ریال بوده که عمدتاً به مصرف آجیلی می رسد.
درجانی تصریح کرد: شهرستان آستانه اشرفیه با سطح زیرکشت ۲۵۶۷ هکتار و تولید ۸۰ درصد بادام زمینی با میزان ۱۰۰۱۱ تن مرکز عمده تولید بادام زمینی در کشور است که تولید غلاف (خشک) آن بیش از ۹ هزارتن بوده و در شهرستان های رشت، تالش، انزلی و رودبار نیز در سطوح کمتر کشت می شود.
وی با اشاره به ۵۰ هکتار کشت مکانیزه و برداشت مکانیزه بادام زمینی با استفاده از دستگاه خرمنکوب بادام زمینی اضافه کرد: تعداد ۸ واحد کارخانه فرآوری بادام زمینی در آستانه با ظرفیت هر کدام در سال ۱۵۰۰ تن فعالیت دارند و تعداد کارگاه های سنتی بادام در آستانه نیز ۲۰۰ واحد است.
درجانی در ادامه فعال نمودن بخش خصوصی در زمینه خالص سازی توده های ارقام بادام زمینی و تولید بذر، راه اندازی دفتر فعالیت های تحقیقاتی بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه را از جمله اقدامات انجام گرفته برای کشت و کار این محصول برشمرد
Friday, 22 November , 2024