مدیرکل بهزیستی گیلان گفت:296 هزار سالمند بالای 60 سال در گیلان وجود دارد و برای حفظ ارتباطی عاطفی سالمندان باید در منازل و کنار خانواده نگهداری شوند.
به گزارش ندای گیلان از رشت،محمدرضا پارسی صبح امروز در نشست خبری که به مناسبت 30 سپتامبر روز جهانی ناشنوایان و اول اکتبر روز جهانی سالمندان برگزار شد بیان داشت: گیلان با حدود 11.8 درصد سالمندی کشور پیرترین استان کشور است.
وی با بیان اینکه قبل از اینکه ناشنوایی منجر به اختلال شود نوزاد مورد آزمایش قرار میگیرد، افزود: طرح غربالگری ناشنوایی 100 درصد در گیلان اجرایی شده و تمام نوزادان در بدو تولد مورد غربالگری قرار میگیرند.
مدیرکل بهزیستی گیلان با اشاره به اینکه کاشت حلزون، تهیه سمعک و باطری سمعک برای ناشنوایان از جمله خدمات بهزیستی برای افراد ناشنوای زیرپوشش است، تصریح کرد: انجمنهای غیردولتی و تشکلهای تقویتشده در زمینه گفتار درمانی، مداخلات زودهنگام، تربیت شنوایی و… به ناشنوایان خدمات ارائه میدهند.
پارسی با بیان اینکه حدود 285 هزار سالمند در گیلان هستند، خاطرنشان کرد: آسایشگاه سالمندان و معلولان رشت، لاهیجان و مراکز نگهداری روزانه مکانهای نگهداری سالمندان در گیلان هستند.
وی نگهداری روزانه در مراکز سالمندان را جزو سیاستهای بهزیستی عنوان کرد و یادآور شد: 296 هزار سالمند بالای 60 سال در گیلان وجود دارد و برای حفظ ارتباطی عاطفی سالمندان باید در منازل و کنار خانواده نگهداری شوند.
مدیرکل بهزیستی گیلان با تصریح بر اینکه این استان دارای 13 مرکز توانبخشی و شبانهروزی است، گفت: یکهزار و 200 نفر سالمند به صورت مقیم در مراکز توانبخشی و مراکز شبانهروزی زیرپوشش بهزیستی هستند.
وی امید به زندگی را دلیل رشد سالمندی در گیلان دانست و متذکر شد: برای ایام سالمندی باید برنامهریزی همراه با حفظ تکریم این اقشار صورت گیرد و سالمندان در کنار خانوادههای خود نگهداری شوند.
Friday, 24 January , 2025