پایگاه خبری ندای گیلان|اخبار گیلان و ایران

اغلب معوقات کارانه و اضافه‌کارهای کارکنان علوم پزشکی پرداخت شده است/یک سوم فضای خدمات بهداشتی گیلان فرسوده است

شناسه مطلب: 132990
زمان انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۱ ساعت ۱۰:۰۵
ارسال توسط: الیاس بشری

به گزارش ندای گیلان از رشت، ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست به تشریح زیرساخت‌های حوزه سلامت گیلان، طرح چالش‌ها و ارائه پیشنهاد‌های لازمه به جهت ارتقای شاخص‌های بهداشتی و درمانی پرداخت و اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال ۱۳۶۲ با عنوان دانشکده پزشکی تحت پوشش دانشگاه گیلان شروع به کار کرد . اما در حال حاضر  با هشت مرکز آموزشی و درمانی  در رشت،  ۱۷ بیمارستان در شهرستانها و هفت دانشکده مشغول به فعالیت است.

وی با برشمردن استعدادها و اقدامات انجام‌شده دانشگاه طی یک سال گذشته، افزود: بیشترین توجه دانشگاه علوم پزشکی گیلان علیرغم شیوع ویروس کرونا ، توسعه و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی و تأمین نیروی موردنیاز به جهت ارائه خدمات کمی و کیفی به مردم بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اقدامات قابل‌توجه دانشگاه در حوزه مالی، گفت: بخش اغلب معوقات پرسنلی و غیر پرسنلی ازجمله کارانه و اضافه‌کارها پرداخت‌شده و فاصله معوقات به‌صورت محسوسی کاهش‌یافته است.

سالاری با اشاره به اجرای موفق طرح شهید سلیمانی در گیلان، بیان کرد: در این طرح بزرگ و ملی، ۱۶ شهرستان گیلان با مشارکت بسیج و هلال‌احمر با تشکیل تیم‌های مراقبتی، حمایتی و نظارتی سیاست‌ها و مأموریت‌های آن را دنبال می‌کنند.

وی همچنین به تشریح عمده چالش‌های حوزه سلامت گیلان پرداخت و گفت: عمده چالش‌های حوزه سلامت گیلان، خاتمه نیافتن طرح‌های تحول سلامت، پزشک خانواده و باقی ماندن پروژه‌های عمرانی در بخش درمان، بهداشت و آموزش است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به فرسوده بودن زیرساخت‌های بخش درمان در کنار زیرساخت‌های مستهلک بخش بهداشت و آموزش نیز اشاره کرد و گفت: حدود یک‌سوم فضای فیزیکی ارائه خدمات بهداشتی در استان فرسوده و طرح‌هایی که در این حوزه در دست احداث است، بین ۵۰ تا ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

 سالاری همچنین به موضوع مستهلک بودن و کمبود تجهیزات پزشکی استان اشاره کرد و گفت: اقدامات قابل‌توجهی در جهت تأمین و توزیع تجهیزات پزشکی در سطح استان انجام‌شده، اما این استان همچنان نیازمند تأمین اعتبار برای افزایش تجهیزات است.

وی با اشاره به عدم اجرای طرح تحول شهری و پزشک خانواده در گیلان، تصریح کرد: در حال حاضر دانشگاه در مرحله تهیه مقدمات اجرای طرح تحول نظیر بلوک‌بندی شهرها و برگزاری نشست ها با نظام پزشکی، فرمانداری‌ها و سایر ذینفعان جهت استقرار آن است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین به موضوع عدم جذب اعتبار جهت تکمیل کلینیک‌های ویژه استان و عدم اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان اشاره کرد و گفت: پروژه‌های عمرانی طرح تحول سلامت در گیلان نیازمند ۵۳۰ میلیارد ریال اعتبار است.