بهمن ۲۶, ۱۳۹۴
25949
2
0

تابلوهای خط خطی که مخاطب را به چالش می‌کشاند+تصاویر

<p style="line-height: 160%">روی دیوارهای موزه هنرهای معاصر تعدادی از آثار گنجینه به نمایش گذاشته شده که هر کدام مفاهیمی را به همراه دارند؛ تابلوهای خط خطی که مخاطب را به چالش می‌کشاند و او را به فکر فرو می‌برد.</P>

به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی ندای گیلان به نقل از خبرگزاری فارس، دیوارهای موزه هنرهای معاصر تا هفتم اسفند ماه میزبان آثاری از گنجینه این موزه است؛ بخشی از این آثار برای نخستین بار به نمایش درآمده است و به سال‌های 1883 تا 1976 برمی‌گردد.

این 42 اثر از هنرمندان خارجی و ایرانی است که می‌توان به هنرمندانی از جمله بهمن محصص، حسین‌زنده‌رودی، محسن وزیری‌مقدم، بهجت صدر، سهراب سپهری، علیرضا مافی، ناصر عصار، جکسون پولاک، فرانسیس بیکن، فرانتز کلاین، ویلم د کونینگ اشاره کرد.

هر یک از این تابلوها مفاهیمی را به همراه دارند که بیننده را به فکر فرو می‌برد که خالق اثر در زمان طراحی روی بوم، به چه چیزی فکر می‌کرد و می‌خواست چه مفهومی را به مخاطب انتقال دهد و در اینجا اثر و مخاطب را به حال خود رها می‌کند تا برداشت خود را داشته باشد.

مریم سهیلی که یکی از بازدیدکنندگان است، درباره آثار این نمایشگاه گفت: طی قرن‌های گذشته، تابلوها و آثاری مثل مینیاتور، نقاشی و مجسمه به صورتی طراحی می‌شد که مخاطبان عام به راحتی مفهوم این آثار را درک می‌کردند؛ در واقع کمتر نیاز بود که مخاطب برای درک مفهوم آن اثر تأمل کند.

وی ادامه داد: طی دهه‌های اخیر هنرمندان بیشتر به دنبال این بود که مخاطب را به چالش بکشانند و فکر او را درگیر اثر هنری خود کنند. در این صورت دیگر نیاز نیست که خالق اثر، آن را شرح بدهد؛ او اثر را با مفهومی که مد نظرش است، خلق می‌کند و به مخاطب واگذار می‌کند که خودش آن را برداشت کند.

سهیلی بیان داشت: به عنوان مثال در نقاشی روی بوم، گاهی رنگ سیاهی دیده می‌شود؛ هر کسی برداشتی از این اثر دارد؛ یکی به سیاهی که آخرین رنگ است فکر می‌کند؛ یکی به تاریکی شب، یکی به تنهایی، مخاطب دیگر به روزگار گناه‌آلود و دیگری به زندان. در واقع هر کسی یک برداشت از این رنگ سیاه دارد.

در ادامه این گزارش، تعدادی از تابلوهای گنجینه موزه هنرهای معاصر را می‌بینیم.

 


اثر حسین زنده‌رودی؛ «حروف مرکب»؛ 1348

 


دو اثر از بهمن محصص؛ مربوط به سال‌های 1354 و 1345

 


اثر بهجت صدر؛ مربوط به سال 1355؛ تکنیک رنگ روغن روی بوم

 


اثر «ویلم د کونینگ» با عنوان نور در ماه اوت؛ 1946؛ رنگ روغن و لعاب رنگ روی بوم

 


اثر فرانتز کلاین؛ سال 1955؛ تکنیک رنگ روغن روی بوم

 


اثر سهراب سپهری

 

انتهای پیام/

http://fna.ir/D1T9IT