پایگاه خبری ندای گیلان

سفر 20 ساعته لاوروف به آمریکا / لغو عکس یادگاری به دلیل اعتراض اروپایی ها

شناسه مطلب: 178108
زمان انتشار: 2026/10/31 ساعت 13:00
ارسال توسط: سردبیر

اعتراض اروپایی به وزیر خارجه روسیه  باعث شد عکس یادگاری وزیران خارجه گروه 20 لغو شود.

به گزارش عصرایران، نشست وزیران خارجه کشورهای عضو گروه 20 در آتلانتا آمریکا با حاشیه های زیادی همراه شد. از جمله حضور وزیر خارجه روسیه سرگی لاوروف که پس از سفر 20 ساعته هوایی، وارد این شهر شد. 

عکس های منتشر شده از ورود لاوروف به فرودگاه نشان می دهد اما برخلاف همیشه، لباس غیررسمی به تن دارد. تی شرت و شلوار جین.

روابط روسیه و آمریکا پر اختلاف است. دو کشور درباره مسائل مختلف اختلافات جدی دارند که مهمترین آن، ادامه جنگ روسیه علیه اوکراین است.

آمریکا بیشترین تحریم ها را به لحاظ تعداد، علیه روسیه انجام داده است.

ورود لاوروف به فرودگاه آتلانتا امریکا بعد از 20 ساعت پرواز

لغو عکس گروهی به دلیل لاوروف

 مخالفت شماری از وزیران خارجه اروپایی با عکس گرفتن در کنار وزیر روسیه به لغو عکس گروهی رسمی نشست از سوی آمریکا انجامید.

لاوروف روز جمعه دیروز پس از سفری حدوداً 20 ساعته به آتلانتا رسید تا در نشست وزیران خارجه گروه 20 شرکت کند.

خبرگزاری آناتولی گزارش داد هواپیمای وزیر خارجه روسیه برای رسیدن به آمریکا ناچار بود از حریم هوایی کشورهای غیردوست مسکو عبور نکند و ترتیبات لجستیکی سفر نیز در آخرین لحظات نهایی شده بود.

این سفر در شرایطی انجام شد که روابط روسیه با کشورهای اروپایی همچنان تحت تأثیر جنگ اوکراین قرار دارد. حضور لاوروف در نشست بین‌المللی گروه 20، از همان ابتدا با مخالفت برخی هیئت‌های غربی مواجه شده بود.

به گزارش رویترز، قرار بود وزیران خارجه کشورهای عضو گروه 20 پیش از آغاز نشست روز جمعه، در عکس گروهی این اجلاس شرکت کنند؛ تصویری که در نشست‌های بین‌المللی معمولاً به‌عنوان نمادی از همکاری و تعامل میان دولت‌ها ثبت می‌شود.

ورود لاوروف به فرودگاه آتلانتا امریکا بعد از 20 ساعت پرواز

ورود لاوروف به فرودگاه آتلانتا امریکا بعد از 20 ساعت پرواز

اما شماری از نمایندگان اروپایی اعلام کردند حاضر نیستند در کنار سرگئی لاوروف در این عکس قرار بگیرند. یک دیپلمات غربی به رویترز گفت حدود یک‌سوم شرکت‌کنندگان با حضور در عکس مشترک با وزیر خارجه روسیه مخالفت کرده بودند؛ از جمله نمایندگان استرالیا و کانادا.

در پی افزایش مخالفت‌ها، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا و میزبان نشست، تصمیم گرفت عکس گروهی را از برنامه رسمی حذف کند تا اختلاف بر سر حضور لاوروف به حاشیه‌ای جنجالی تبدیل نشود و روند مذاکرات را تحت‌الشعاع قرار ندهد.

به نوشته آسوشیتدپرس، مقام‌های آمریکایی معتقد بودند که برگزاری عکس گروهی در چنین شرایطی ممکن است به صحنه اعتراض دیپلماتیک تبدیل شود و توجه رسانه‌ها را از دستور کار اصلی نشست منحرف کند.  

یوهان واده‌فول، وزیر خارجه آلمان، پیش از آغاز نشست اعلام کرد که حاضر نیست در عکس یادگاری مشترک با لاوروف و دیگر شرکای اروپایی شرکت کند.

او با اشاره به ادامه جنگ اوکراین گفت: “در هیچ شرایطی عکس یادگاری مشترکی با شرکای اروپایی و آقای لاوروف نخواهیم داشت؛ زیرا روابط با روسیه به وضعیت عادی بازنگشته است.”

وزیر خارجه آلمان در عین حال تأکید کرد اختلافات باید در جریان مذاکرات و پشت میز گفت‌وگو مطرح شوند و نباید با ثبت تصاویر مشترک، پیام نادرستی درباره عادی شدن روابط با مسکو ارسال شود.

رادوسواف سیکورسکی، وزیر خارجه لهستان، نیز از تصمیم آمریکا برای لغو عکس گروهی حمایت کرد و گفت که او تنها فردی نیست که تمایلی به عکس گرفتن با لاوروف ندارد.

به گزارش اسکای نیوز، دولت انگلیس نیز اعلام کرد که این کشور در هیچ عکس رسمی مشترکی با وزیر خارجه روسیه شرکت نخواهد کرد. یک منبع دولتی انگلیس گفت سیاست لندن از زمان آغاز جنگ اوکراین، خودداری از تعامل مستقیم دوجانبه با وزیران روسیه بوده است.

لاوروف در نشست گروه 20 در آتلانتا آمریکا

لاوروف در نشست گروه 20 در آتلانتا آمریکا

این موضع‌گیری‌ها نشان می‌دهد که اختلافات بر سر جنگ اوکراین همچنان بر مناسبات دیپلماتیک روسیه با کشورهای اروپایی سایه انداخته است.  

پنی وانگ، وزیر خارجه استرالیا، نیز از جمله مقام‌هایی بود که با حضور در عکس یادگاری مشترک با لاوروف مخالفت کرد.

به نوشته گاردین، وانگ در جریان نشست افتتاحیه گروه 20، جنگ روسیه علیه اوکراین را محکوم کرد و گفت این جنگ بر بازارهای بین‌المللی تأثیر گذاشته و امنیت غذایی جهان را تضعیف کرده است.

سخنگوی وزیر خارجه استرالیا نیز اعلام کرد که کانبرا از تصمیم آمریکا برای لغو عکس گروهی حمایت می‌کند.

او تأکید کرد که استرالیا قصد ندارد با حضور در تصاویر مشترک، تجاوز روسیه به اوکراین را عادی‌سازی کند و تمرکز این کشور در نشست گروه 20 بر مسائل اقتصادی و چالش‌های جهانی است.

به گزارش گاردین، مخالفت حدود یک‌سوم شرکت‌کنندگان با حضور در عکس مشترک، نشان‌دهنده شکاف عمیق میان کشورهای غربی و روسیه بر سر جنگ اوکراین است. 

 لهستان به جای آفریقای جنوبی

نشست وزیران خارجه گروه 20 در آتلانتا، علاوه بر اختلاف بر سر حضور لاوروف، با حاشیه‌های دیگری نیز همراه بود.

لهستان که عضو رسمی گروه 20 نیست، با حمایت آمریکا در این نشست حضور یافت. در مقابل، آفریقای جنوبی که یکی از اعضای بنیان‌گذار گروه 20 و تنها کشور آفریقایی عضو این گروه است، از سوی دولت آمریکا برای شرکت در نشست دعوت نشد.

 دولت آفریقای جنوبی اعلام کرد که عدم حضور این کشور در نشست، انتخاب این کشور نبوده است.

این تصمیم واشنگتن با مخالفت شماری از اعضای گروه 20 مواجه شد و به اختلافات موجود بر سر نحوه مدیریت نشست‌ها و جایگاه کشورهای عضو دامن زد.

لاوروف نیز از دعوت لهستان به نشست گروه 20 انتقاد کرد و گفت حضور این کشور با رویه دیپلماتیک مبتنی بر اجماع در چنین نشست‌هایی سازگار نیست.

سفر 20 ساعته لاوروف به آمریکا / لغو عکس یادگاری به دلیل اعتراض اروپایی ها

به نوشته آسوشیتدپرس، اختلاف بر سر حضور لهستان، غیبت آفریقای جنوبی و مواضع روسیه درباره اوکراین، احتمال دستیابی وزیران خارجه گروه 20 به بیانیه مشترک در پایان نشست را کاهش داده است.  

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در سخنرانی افتتاحیه نشست گروه 20، بر ضرورت همکاری کشورها برای مقابله با بحران‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی تأکید کرد.

او گفت: “ما در مقطع حساسی قرار داریم. با مجموعه‌ای از بحران‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی به‌هم‌پیوسته مواجه هستیم.”

روبیو همچنین از وزیران خارجه کشورهای عضو خواست برای دستیابی به ثبات ژئوپلیتیکی و رونق اقتصادی بیشتر همکاری کنند.

به گزارش رویترز، امنیت انرژی، امنیت غذایی، تجارت جهانی و آزادی کشتیرانی از جمله موضوعات اصلی نشست آتلانتا بود.

با این حال، اختلافات درباره جنگ اوکراین، جنگ خاورمیانه، سیاست‌های تجاری آمریکا و تنش‌های دریای چین جنوبی، چشم‌انداز دستیابی به توافق میان اعضا را دشوار کرده است.

رویترز گزارش داد که با وجود تأکید روبیو بر همکاری، شکاف‌های عمیق میان کشورهای عضو گروه 20 همچنان پابرجاست و احتمال دستیابی به اقدامات هماهنگ یا بیانیه مشترک در پایان نشست پایین ارزیابی می‌شود.  

سفر 20 ساعته لاوروف به آمریکا / لغو عکس یادگاری به دلیل اعتراض اروپایی ها

لغو عکس گروهی وزیران خارجه گروه 20 در آتلانتا، در شرایطی رخ داد که دولت دونالد ترامپ تلاش کرده است روابط واشنگتن با مسکو را بهبود بخشد و روسیه را بار دیگر به بخشی از مناسبات بین‌المللی بازگرداند.

این تلاش‌ها با مخالفت کشورهای اروپایی مواجه شده است؛ کشورهایی که همچنان خواستار پاسخ‌گویی روسیه درباره جنگ اوکراین هستند.

به نوشته گاردین، شکاف ایجادشده در آتلانتا نشانه دیگری از اختلاف میان دولت ترامپ و متحدان اروپایی آمریکا بر سر نحوه تعامل با روسیه است.

این اختلافات در آستانه نشست سران گروه 20 که قرار است در ماه دسامبر 2026، آذر و دی 1405، در میامی آمریکا برگزار شود، اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

نشست آتلانتا قرار بود زمینه‌ساز هماهنگی‌های دیپلماتیک برای اجلاس سران باشد؛ با این حال، لغو عکس یادگاری و اختلافات بر سر موضوعات اصلی نشان داد که دستیابی به اجماع میان اعضای گروه 20 همچنان با موانع جدی مواجه است. 

گروه 20 (G20) شامل اقتصادی مهم و بزرگ جهان، متشکل از 19 کشور و 2 سازمان منطقه‌ای، اتحادیه اروپا و اتحادیه آفریقا است. این مجمع بین‌المللی با هدف هماهنگی سیاست‌های اقتصادی و مالی جهان فعالیت می‌کند و اعضای آن بخش عمده‌ای از اقتصاد و تجارت جهانی را نمایندگی می‌کنند.

اعضای گروه 20 شامل آمریکا، روسیه، چین، آلمان، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، ژاپن، هند، اندونزی، عربستان سعودی، ترکیه، کره جنوبی، استرالیا، کانادا، مکزیک، برزیل، آرژانتین و آفریقای جنوبی هستند. همچنین اتحادیه اروپا و اتحادیه آفریقا به‌عنوان 2 سازمان منطقه‌ای، عضویت این گروه را بر عهده دارند.

اسپانیا عضو رسمی گروه 20 نیست اما به‌عنوان کشور مهمان دائمی در نشست‌های این مجمع شرکت می‌کند.

گروه 20 در سال 1999 تشکیل شد و از سال 2008 نشست سران کشورها و دولت‌های عضو را نیز برگزار می‌کند. موضوعاتی مانند اقتصاد جهانی، تجارت بین‌المللی، انرژی، توسعه پایدار، امنیت غذایی و اصلاح نظام مالی جهانی از محورهای اصلی فعالیت این گروه به شمار می‌روند.

منبع خبر : خبرآنلاین