مراسم بزرگداشت مریم میرزاخانی در رشت
مراسم بزرگداشت پروفسور مریم میرزاخانی نابغه ریاضی جهان شب گذشته به همت شهرداری رشت در دانشگاه گیلان برگزار شد
به گزارش خبرنگار ندای گیلان از رشت،مراسم بزرگداشت پرفسور مریم میرزاخانی استاد دانشگاه استنفورد و نابغه ریاضی ایران با همت شهرداری و وشورای اسلامی شهر رشت،دانشگاه گیلان ومجمع اسلامی فرهنگیان گیلان و با حضور ریاضیدانان برجسته کشور در سالن اجتماعات دانشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان برگزار شد.
رییس پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان:همه نخبگان ایرانی دل در گرو فرهنگ این سرزمین دارند
دکتر سید هاشم موسوی در ابتدای این مراسم با بیان اینکه وظیفه اخلاقی ماست که به واسطه ارزش علم چنین مراسمی را برگزار کنیم خاطرنشان کرد: دغدغه همه ما فرهنگ است .
رییس پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان افزود:وقتی به شخصیت های برجسته خودمان نگاه می کنیم می بینیم که همه نخبگان این سرزمین در کنار رشته تخصصی خودشان دل در گرو فرهنگ این سرزمین داشتند.
موسوی بیان داشت: کسانی که اهل فرهنگ هستند با آثار خود برای همیشه از صف مردگان خارج می شوند.
رییس پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان اظهار داشت:امروز برای من روز بسیار ماندگاری است چرا که مفاخر زیادی برای حضور در این جلسه حاضر شدند که جای قدردانی دارد.
پروفسور حسن اکبر زاده عنوان کرد:تاثیر بسزای مریم میرزاخانی در پیشرفت علم ریاضی
در ادامه مراسم پروفسور حسن اکبر زاده رییس سابق دپارتمان ریاضی کالج دوفرانس ضمن تسلیت مرگ مریم میرزا خانی گفت:مرحبا به پدر و مادر این پروفسوری که چنین فرزندی تقدیم جامعه کردند که در پیشرفت ریاضی تاثیر بسزایی داشته است.
وی اذعان داشت:یک ریاضیدان باید برای حل مسائل ،متدهای جدید کشف کند ،تحقیقات کند و از نظرات اشخاص و اساتید بزرگ استفاده کند.
پروفسور حسن اکبرزاده خاطرنشان کرد:امیدوارم برای عموم درس عبرتی باشد که در آینده تلاش های بیشتری برای بهبود تحقیقات علوم ریاضی کنند.
دکتر هشترودی: قدر بزرگان این کشور را نمی دانیم/ امثال مریم میرزاخانی ها در گوشه و کنار این مررز و بوم بسیار هستند
فریبا هشترودی باستان شناس ،نویسنده ،شاعر و دختر پروفسور محسن هشترودی در ادامه این مراسم اظهار داشت:وقتی برای اولین بار شنیدم که یک بانوی ایرانی نشان بزرگ فیلدز ریاضیدانان دنیا را کسب کرد اشک شوق ریختم.
وی بیان داشت: متاسفانه قدر بزرگان این کشور را نمیدانیم و این امر جای بسی تاسف دارد.
فریبا هشترودی اظهار داشت:خیلی از بزرگان معتقدند که اگر دکتر هشترودی در ایران نمی بود ما اکنون ریاضی مدرن در ایران نداشتیم.
این باستان شناس مطرح کشور به وصیت پدر خود اشاره کرد و اذعان داشت:وصیت پدر من این بود که اگر سنت اجازه می داد بنده راضی بودم که جسد مرا در صحن دانشگاه خاک کنند تا جسدم زیر پای جوانان این مملکتی باشد که آینده داران این مرز و بوم هستند.
وی افزود:بزرگترین ارثیه پدر من برای بنده آزاد اندیشی و استقامت در برابر آزاد اندیشیدن و بی عدالتی ها است.
فریبا هشترودی تصریح کرد:پروفسور هشترودی یک دلسوز واقعی برای بچه های این مرز و بوم بود و شک نکنید که امثال مریم میرزاخانی ها در گوشه و کنار این مررز و بوم بسیار هستند و نیاز است که قدر آنها را بدانیم.
نویسنده و شاعر مطرح کشوری در ادامه خاطرنشان کرد:به احترام پدرم در راستای اعتقادی که ایشان بین علم و ادبیات داشتند انجمن کوچکی در فرانسه برپا کردیم که ثابت کنیم ریاضیات شاعرانه ترین زبان ادبیات است.
وی در انتها بیان داشت:تاثیر علم و هنر و پویایی آن در ارتباط با مسائل علمی از مواردی بود که پدر همیشه به آنها اعتقاد داشت و آرزومندم که وسیله ای فراهم شود که نخبگان ایرانی بتوانند در کشور خود که شایسته بهترین هاست خدمت کنند.