پایگاه خبری ندای گیلان

کاهش ۴۰ هزار تنی ضایعات برنج با نوسازی کارخانه های شالیکوبی

شناسه مطلب: 137997
زمان انتشار: 2021/07/27 ساعت 14:06
ارسال توسط: neda

به گزارش ندای گیلان از رشت، قاسم جوادزاده با اشاره به اینکه در روزهای آینده شاهد سرعت گرفتن برداشت محصول برنج از مزارع با توجه به خوشه دهی و رسیدگی محصول خواهیم بود، گفت: در استان گیلان هزار و ۴۲۵ کارخانه شالیکوبی فعالیت می‌کنند.

وی به آمادگی این کارخانه‌ها برای تبدیل شلتوک به برنج سفید اشاره کرد و افزود: از این تعداد ۵۵۰ کارخانه شالیکوبی نوسازی، بازسازی و اصلاح ساختار شده اند که ظرفیت تبدیل و استحصال برنج در آنها حدود ۶۵۰ هزار تن برنج سفید است.

جوادزاده با بیان اینکه با تجهیز و نوسازی و اصلاح ساختار این شالیکوبی‌ها امسال از ضایعات کیفی ۴۰ هزار تن برنج ناشی از تبدیل شلتوک جلوگیری می‌شود، ادامه داد: با این کار حدود ۶۰۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی و سفره کشاورز بر می‌گردد.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه ۱۰۰ برند رسمی ثبت شده برنج داریم، گفت: حدود ۷۵ کارخانه با ظرفیت تبدیل بالای ۷۰ هزار تن مجهز به سامانه بسته بندی برنج هستند.

جوادزاده اضافه کرد: امیدواریم با ارائه طرح تسهیلات خط ویژه اصلاح ساختار کارخانجات که مراحل انتهایی خود را می‌گذراند بتوان با اعطای تسهیلات کم بهره طرح اصلاح ساختار شالیکوبان را با سرعت و شتاب بیشتری اجرایی کرد.